Notícies Info Notícies

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a 'Xylazel Aire Sano’, la pintura que previene los gérmenes de los hospitales

La seva formulació conté plata, un agent microbià d'ampli espectre l'activitat del qual ha estat provada enfront d'una gran varietat de microorganismes patògens

'Xylazel Aire Sa’, la pintura que prevé els gèrmens dels hospitals

Ruth Roig Rocher24/06/2013
Al distingit carrer Serrano de Madrid, a l'hotel Petit Palace Embassy, el grup Zeltia ha presentat la seva innovadora pintura 'Xylazel Aire Sa'. No té perjudicis contra el medi ambient i està dissenyada especialment per evitar que els microorganismes patògens, ja siguin fongs, bacteris, virus o paràsits, afectin als pacients malalts, prevenint d'aquesta manera danys majors per a la seva salut.

Fa uns mesos la destacada marca va llançar al mercat una pintura especial per a al·lèrgics i asmáticos, ara és el torn d'anar més enllà. El grup Zeltia es va proposar idear amb excel·lents resultats una revolucionària pintura adequada per a entorns sanitaris, amb baixes emissions i perillositat per a les persones que estan als hospitals, consultes mèdiques, geriàtrics, laboratoris, residències i clíniques dentals. Tots aquells llocs en els quals pugui haver-hi algun tipus de focus virial i es requereixi una excel·lent protecció antibacteriana. A més és estable i resistent als agents desinfectants utilitzats habitualment en el sector sanitari.

Els casos de contagis als hospitals superen els 300.000

La Societat Espanyola de Medicina Preventiva, Salut Pública i Higiene (Sempsph), assegura que existeixen més de 300.000 casos de contagis produïts per agents infecciosos en hospitals. “Els Staphylococcus aureus, Pseudomonas aeruginosa, Enterococcus hirae, Aspergillus niger i Escherichia coli, són els cinc microorganismes patògens responsables de les principals infeccions intrahospitalàries o nosocomiales que un pacient pot sofrir als centres hospitalaris”, segons ha explicat el doctor Jesús Dávila, tresorer de la Sempsph, en la roda de premsa de presentació de 'Xylazel Aire Sa', pintura adequada per a entorns sanitaris. Aquestes infeccions “poden allargar les estades hospitalàries dels pacients i/o generar complicacions en les seves patologies de base que els portin fins i tot a la mort”.

D'esquerra a dreta...
D'esquerra a dreta: Fernando Mugarza, director de comunicació del grup Zeltia; Sara García, cap de premsa del Grup Zeltia; el doctor Jesús Dávila, tresorer de la Sempsph; José Ramón Álvarez, director de R+D, Qualitat i Control de Xylazel, i René Petit, director del Servei Tècnic i Desenvolupament de Xylazel.

Aquesta pintura s'ha llançat amb l'objectiu de contribuir a la reducció de la incidència de les infeccions nosocomiales al nostre país, la qual “contribueix a evitar que els microorganismes patògens es multipliquin en les parets pintades dels centres hospitalàries”, apunta René Petit, director del Servei Tècnic i Desenvolupament de Xylazel. A més de posseir les principals característiques d'un recobriment d'interiors, l'expert ha destacat d'aquest nou producte “la innovació que suposa contribuir a la millora de les condicions d'higiene i salut que es requereixen en un centre sanitari”. Sens dubte, la pintura “pot contribuir de manera important a la reducció de l'enorme despesa que suposa l'atenció d'aquestes infeccions en el seu conjunt”.

És l'única pintura del mercat espanyol avalada per la Sempsph

José Ramón Álvarez, director de R+D, Qualitat i Control de Xylazel, ho ha deixat molt clar: “Amb prou feines hi ha competència a Espanya de pintures així”. D'igual manera, va apropar el seu pensament: “Distribuïm els nostres productes a nivell nacional, però tenim projectes d'expandir-los per l'estranger. Portugal està en el punt de mira en una fase incipient, s'està corrent la veu entre empreses i l'acceptació està sent molt alta”.

'Xylazel Aire Sa', a més de protecció antibacteriana, ofereix estabilitat i resistència enfront d'agents desinfectants habituals en entorns sanitaris. “La seva formulació conté plata, un agent microbià d'ampli espectre l'activitat del qual ha estat provada enfront d'una gran varietat de microorganismes patògens”, afirma Álvarez. “S'ha demostrat el seu poderós i durador efecte antibacteriano, molt net i innocu en altres éssers vius”, i va declarar que “s'ha assajat aquest comportament en un laboratori independent acreditat mitjançant la utilització del protocol estàndard JIS Z 2081”.

René Petit, Jesús Dávila i José Ramón Álvarez durant la roda de premsa
René Petit, Jesús Dávila i José Ramón Álvarez durant la roda de premsa.

El 6,3% dels pacients sofreixen una infecció durant el seu ingrés a l'hospital

Segons dades de l'estudi Epine 2011, un 6,3% dels pacients hospitalitzats a Espanya en l'últim any ha sofert una infecció mentre estaven ingressats, sent aquesta la taxa més baixa dels últims 20 anys. En aquesta última edició van participar 287 hospitals de tota Espanya i un total de 61.222 pacients. Encara que en les primeres enquestes es registraven taxes del 8,5% (1990), 7,8% (1991) o 7,3% (1992), la freqüència d'infeccions al llarg dels últims anys ha vingut experimentat lleugers descensos fins a estabilitzar-se entre el 6,5% i el 6,7%. La pintura 'Aire Sa' de Xylazel, és una pintura ecològica a l'aigua, en acabat mat sedoso, per a parets d'interior. També pot aplicar-se sobre superfícies de fusta o metall, destaca pel seu baix contingut en CO2 i en emissions de productes perillosos. Pot netejar-se repetidament i té una gran resistència al frec humit. És una pintura classificada dins de la classe 1, la màxima.

Xylazel marca una fita en la producció de la pintura sanitària conjuminant confort, disseny i evitant que els micoorganismos patògens es multipliquin en la paret pintada gràcies al seu elevat contingut de filosilicato laminar amb ions de plata. La plata ha demostrat el seu poderós i durador efecte antibacteriano, molt net i innocu en altres éssers vius. El comportament antimicrobiano s'ha assajat en un laboratori independent acreditat (Laboratori Control Microbiològic SL) i “s'ha realitzat una gran inversió en aquests assajos externs biològics”, desvetlla José Ramón Álvarez.

Xylazel bandeja els colors freds

Xylazel ha desenvolupat una gamma de colors càlids i alegres que cuiden la salut del pacient i reverteixen en el seu estat anímic.

Els colors que presenta la signatura són: blanc mèdic, blau sanitari, verd hospital, gris quiròfan, groc clínica i taronja consulta. Els colors verd i blau estan estretament relacionats amb qüestions emocionals com són la salut i la felicitat. Per la seva banda, el taronja s'identifica amb la salut estimulant la ment i renovant la il·lusió. El groc aporta equilibri i seguretat i la gamma dels grisos aporten estabilitat i independència.

Tenen acabat mat sedoso i els formats que existeixen són de 2,5 litres o de 10 litres. René Petit afirma que “els hospitals no es pinten amb pintures especials i no hi ha control sobre aquestes pintures que solen ser decoratives de parets”. Durant la roda de premsa va posar l'accent en les rutes dels ‘pobles blancs’ com a origen de la importància de la qualitat de la pintura en la salubritat de la població: “Convertir les propietats de la calç en propietats que ajuden als hospitals, afavorint la higiene i prevenint el desenvolupament de gèrmens en persones hospitalitzades”, va afegir.

Assistents a la presentació de 'Xylazel Aire Sa'
Assistents a la presentació de 'Xylazel Aire Sa'.

El doctor Dávila, durant la roda de premsa, va manifestar que “des de la societat de medicina preventiva estaven esperant un producte així des de fa molt temps, unes pintures sense additius. L'evolució natural ens deia que havia d'haver-hi una pintura que matés els gèrmens i que disminuís la càrrega bacteriana”. També va confirmar la seva teoria: “és un producte que millora notablement el que teníem”.

"El preu per pot serà el d'una pintura decorativa d'alta qualitat”, va exposar René Petit, qui afegia que aquest article es podrà trobar tant en empreses especialitzades en el subministrament de productes per a hospitals com en grans magatzems de bricolatge destinats al gran públic, com pot ser la cadena Leroy Merlin.

El Grup Zeltia va avançar que a la fi d'any té previst llançar una altra important novetat, de la qual no ha volgut desvetllar més detalls.

Empreses o entitats relacionades

Xylazel, S.A.

Comentaris de l'article/notícia

Nou comentari

Atenció

Los comentarios son la opinión de los usuarios y no la del portal. No se admiten comentarios insultantes, racistas o contrarios a las leyes vigentes. No se publicarán comentarios que no tengan relación con la noticia/artículo, o que no cumplan con el Aviso legal y la Política de Protección de Datos.

Advertencias Legales e Información básica sobre Protección de Datos Personales:
Responsable del Tratamiento de sus datos Personales: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Gestionar el contacto con Ud. Conservación: Conservaremos sus datos mientras dure la relación con Ud., seguidamente se guardarán, debidamente bloqueados. Derechos: Puede ejercer los derechos de acceso, rectificación, supresión y portabilidad y los de limitación u oposición al tratamiento, y contactar con el DPD por medio de lopd@interempresas.net. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar una reclamación ante la AEPD.

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades

REVISTAS

VÍDEOS DESTACADOS

  • Diseñado, construido y probado por Schlüter-Systems

    Diseñado, construido y probado por Schlüter-Systems

TOP PRODUCTS

NEWSLETTERS

  • Newsletter Arquitectura y Construcción

    19/09/2024

  • Newsletter Arquitectura y Construcción

    17/09/2024

Enllaços destacats

Construtec - IFEMA (5-8 noviembre 2024)CEVISAMA (24- 25 febrero, Valencia)Asociación Española de Fabricantes de Fachadas Ligeras y VentanasAsefave27&28 Noviembre IFEMA (Madrid)Feria de la Construcción (17 a 19 Octubre 2024)PiscinaSpainRebuild Rehabilita - NebextMatelec - IFEMA

ÚLTIMAS NOTICIAS

Empreses destacades

OPINIÓN

ENTIDADES COLABORADORAS

OTRAS SECCIONES

Serveis