Notícies Info Notícies

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a Más de 40 mil profesionales se dan cita en Matelec 2012
El certamen accentua el seu caràcter internacional

Més de 40 mil professionals es donen cita en Matelec 2012

Redacció Interempresas08/11/2012
Un total de 40.027 professionals han participat en la desè sisena edició del Saló Internacional de Solucions per a la Indústria Elèctrica i Electrònica, Matelec 2012, que va reunir, del 23 al 26 d'octubre passats, en la Fira de Madrid, l'oferta de 530 empreses. La fira, organitzada per Ifema, va registrar la visita de 3.579 estudiants d'últim curs de la corresponent disciplina de Formació Professional.
Un saló completament renovat es reafirma com a punt de trobada internacional i reivindica l'eficiència energètica oportunitat de negoci per a la...
Un saló completament renovat es reafirma com a punt de trobada internacional i reivindica l'eficiència energètica oportunitat de negoci per a la indústria elèctrica i electrònica.

Com a resultat de la campanya de promoció exterior, Matelec ha comptat amb una important afluència de visitants professionals estrangers –prop de 2.000-, arribats de 81 països, destacant els procedents d'Europa (preferentment de Portugal, França, Itàlia i Alemanya, per aquest ordre); d'Iberoamèrica (Mèxic, Argentina, Bolívia, Xile, Colòmbia, Costa Rica, Perú, Panamà i Brasil), i del Nord d'Àfrica (especialment originaris del Marroc i Tunísia). Es tracta precisament d'alguns dels mercats més interessants per al sector i en els quals es va bolcar Matelec durant la seva campanya de promoció, dirigida a convidar a compradors estrangers d'aquestes àrees geogràfiques de major interès.

Abordar altres mercats és una immillorable oportunitat per a aquelles companyies amb dimensió suficient per a això. Com ha quedat de manifest en aquesta edició de la fira, països i àrees geogràfiques emergents i/o en desenvolupament, com Xina, Índia, Iberoamèrica, el Magrib i Orient Mitjà, ofereixen no poques possibilitats d'intercanvis comercials que, a més, seran sostingudes en el temps.

El president del Comitè Organitzador de Matelec, Enrique Valer, ha volgut destacar l'èxit de l'aposta del certamen per l'eficiència energètica, “la qual cosa suposa un reconeixement que és una de les oportunitats de negoci més potents per revitalitzar el sector”. Valer també ha agraït l'esforç de les empreses per estar presents en Matelec 2012, aportant solucions per afrontar l'actual entorn econòmic”. Per la seva banda, el director del saló, Raúl Calleja, va destacar la representativitat de la convocatòria, que incloïa una nova resectorización, inclòs el nou segment de Lightec, Solucions d'Il·luminació i Enllumenat.

El LED va tornar a gaudir d'un notable protagonisme com a fórmula d'il·luminació que té cada vegada més pes en la nostra societat...
El LED va tornar a gaudir d'un notable protagonisme com a fórmula d'il·luminació que té cada vegada més pes en la nostra societat.

La presentació dels últims avançaments tecnològics i l'ampli programa de jornades professionals, amb la participació d'empreses i les seves associacions, han portat a materialitzar el principal objectiu de Matelec: configurar un espai d'intercanvi comercial de primer ordre, en el qual l'eficiència, l'estalvi energètic i la sostenibilitat han estat autèntics protagonistes d'una convocatòria orientada a recolzar els interessos de la indústria.

Necessitat de potenciar l'estalvi a través de l'eficiència energètica

La celebració de la Setmana de l'Eficiència Energètica, amb les seves rutes pel Madrid més eficient, i de trobades com les jornades organitzades per l'Institut Tecnològic Hoteler, ITH; la Direcció general d'Indústria de la Comunitat de Madrid; la Federació Espanyola de Municipis i Províncies, FEMP; l'Associació Nacional d'empreses de Rehabilitació i Reforma, Anerr; la Cambra de comerç i Indústria de Madrid; la Federació Nacional d'Empresaris d'Instal·lacions Elèctriques i Telecomunicacions d'Espanya, Fenie, i l'Associació Espanyola de Fabricants de Lluminàries, Anfalum, entre uns altres, han deixat patents tant les possibilitats com l'interès per als professionals del sector, per les oportunitats que ofereix en aquests moments l'eficiència energètica. El programa paral·lel de jornades tècniques de Matelec ha comptat amb més de 150 esdeveniments, dirigit a un ampli col·lectiu de professionals, inclosos administradors de finques, responsables de manteniment, hotelería, retail… és a dir, els usuaris finals de les instal·lacions elèctriques, precisament un dels grans objectius d'aquesta edició.

La il·luminació urbana, amb les últimes novetats en dissenys i tecnologies, no va faltar a la cita de Matelec 2012
La il·luminació urbana, amb les últimes novetats en dissenys i tecnologies, no va faltar a la cita de Matelec 2012.

A l'I Congrés de Smart Grids, organitzat pel Grup Tecma Xarxa, es va tractar sobre la necessitat d'impulsar el desenvolupament de les xarxes elèctriques intel·ligents permetent crear nous serveis i mercats, mitjançant una orientació a la innovació, així com sobre l'aparició de nous nínxols com el vehicle elèctric, que suposa oportunitats per facilitar el desplegament de les smart grids, entre altres aspectes.

També des del punt de vista de les oportunitats de negoci, cal destacar les possibilitats que ofereix el mercat per a la integració de serveis i funcionalitats en els habitatges que, agrupats sota el concepte de Llar Digital, afecten tant als integradors de telecomunicacions com a les empreses i professionals del sector de la domòtica i inmótica, posades de manifest, entre uns altres, en fòrums com el 9°Congrés d'empreses Instal·ladores i Integradores de Telecomunicació, de Fenitel-Amiitel, i a l'IV Congrés de l'Associació KNX.

Per la seva banda, Fenie, patronal de les empreses espanyoles d'instal·lacions elèctriques i de telecomunicacions ha participat activament al programa de trobades professionals de Matelec, amb la nova edició d'eDOCEO —en aquesta ocasió sota el títol ‘Rehabilitació per a l'Eficiència’ i particularment orientat al sector hoteler— i el Concurs Nacional de Joves Electricistes, entre altres iniciatives.

Les Smart Grids o xarxes elèctriques intel·ligents van constituir un altre dels punts destacats de la fira
Les Smart Grids o xarxes elèctriques intel·ligents van constituir un altre dels punts destacats de la fira.

La tecnologia, protagonista dels Guardons de Matelec

Matelec va ser escenari de diferents guardons. Els I Premis a la Innovació i l'Eficiència Energètica van recaure en el crono termòstat programable amb comunicacions i control local i remot a través de ‘App’ per Smart phones Orus Gsm (Categoria Petit Material i Aparamenta Domèstica), d'Orbis Tecnologia; sistema de comunicació ACTI9, de Schneider Electric (Aparamenta Industrial); sistema d'il·luminació RS Pro LED S2, de SAET-94 (Apartat d'Il·luminació i Enllumenat); central de monitoratge i control per a una gestió intel·ligent de l'energia Sunny Home Manager, de SMA Ibèrica Tecnologia Solar (Categoria Smart Home); la bateria EMIC-600 Sistema EMIC, de Saft Bateries (en Smart Buildings), i el polsador Wireless Harmony XB5R, de Schneider Electric (Automatització i Control Industrial). Així mateix, es va lliurar la distinció com a “Ciutadà 20”, a Cristina Ferrer, de l'empresa Elit Lleonesa de Muntatge.

D'altra banda, en el transcurs de la jornada sobre polítiques de conciliació laboral, es va fer lliurament a la directora general del Grup Peisa, Amparo Almiñana (València) de la distinció com el Millor Empresari de l'Any del sector elèctric i electrònic.

Matelec va tornar a comptar amb la presència d'associacions destacades en el sector, com Fenie
Matelec va tornar a comptar amb la presència d'associacions destacades en el sector, com Fenie.

Oportunitats de negoci enfront de la crisi

En general, les empreses, associacions i organismes participants en Matelec 2012 s'han bolcat en la proposta i oferta de noves oportunitats de negoci per als professionals. Així, per la seva imparable projecció, totes les activitats associades i/o orientades a la consecució de millores en l'eficiència energètica dels sistemes estan cridades a adquirir una creixent puixança en el sector. Bona prova d'això és la proliferació de les ESEs (Empreses de Serveis Energètics), bàsicament enginyeries que han enfocat la seva activitat a l'estudi i escomesa de mesures per a l'optimització dels rendiments energètics en nombrosos camps d'activitat. En aquest sentit, convé ressaltar la jornada que va convocar Anese, Associació d'empreses de Serveis Energètics, sobre el model de negoci d'empreses de serveis energètics.

Les smart cities i les seves possibilitats associades (comptadors intel·ligents, millora de les xarxes de transport i distribució, vehicle elèctric i punts de recarrega…) adquireixen un pes cada vegada més visible. Malgrat afrontar un nou entorn amb menys ajudes públiques, les empreses amb activitat en el sector de les energies renovables i sistemes associats també tenen un prometedor futur davant si.

En total, van anar 40.027 els professionals que van assistir a aesta edició de Matelec
En total, van anar 40.027 els professionals que van assistir a aesta edició de Matelec.

Encara que no és nova i es ve reclamant ja des de diferents fòrums fa anys, la rehabilitació de les instal·lacions més antigues és, a més d'un factor de seguretat per a persones i béns, una aposta segura a curt i mig termini.

Existeixen també oportunitats per a la millora de la productivitat industrial en sectors afins, com ha demostrat la companyia Eplan a través de les nombroses trobades celebrades en la seva stand. Els propis fabricants que han exposat la seva oferta en Matelec han apostat fermament per segments associats a l'eficiència energètica, i proposen productes i solucions en els quals el baix consum és una premissa fonamental.

Empreses o entitats relacionades

Matelec - IFEMA

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades

REVISTAS

VÍDEOS DESTACADOS

  • Diseñado, construido y probado por Schlüter-Systems

    Diseñado, construido y probado por Schlüter-Systems

TOP PRODUCTS

NEWSLETTERS

  • Newsletter Arquitectura y Construcción

    17/09/2024

  • Newsletter Arquitectura y Construcción

    12/09/2024

Enllaços destacats

Matelec - IFEMA27&28 Noviembre IFEMA (Madrid)Feria de la Construcción (17 a 19 Octubre 2024)AsefaveAsociación Española de Fabricantes de Fachadas Ligeras y VentanasCEVISAMA (24- 25 febrero, Valencia)PiscinaSpainRebuild Rehabilita - Nebext

ÚLTIMAS NOTICIAS

Empreses destacades

OPINIÓN

ENTIDADES COLABORADORAS

OTRAS SECCIONES

Serveis