Notícies Info Notícies

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a La ‘Climatización Invisible’ supone un ahorro energético de al menos un 30%
A través de forjats actius es pot aconseguir un major estalvi de costos d'edificació, reducció del consum energètic i major confort

La ‘Climatització Invisible’ suposa un estalvi energètic d'almenys un 30%

Redacció Interempresas28/12/2011

28 de desembre de 2011

Uponor compta amb una àmplia i dilatada experiència d'anys dedicats a aquest tipus de projectes de suport d'obra i de forjats actius combinant dos pilars fonamentals: confort i eficiència energètica.

Uponor, com a empresa especialitzada en el sector de la climatització, treballa a oferir solucions energètiques eficients i rendibles que aportin un valor afegit als edificis que donaran servei en el futur a persones cada vegada més preocupades pel benestar i el consum racional dels recursos energètics.

El sistema de forjats actius (Thermally Activi Building, TAB), empra la massa tèrmica del formigó a través de la incorporació en la pròpia estructura de l'edifici de circuits de canonades Uponor, que transporten aigua destinada a la calefacció i la refrigeració de les instal·lacions. D'aquesta manera, els sostres, sòls i les parets contribueixen a refrigerar l'ambient de forma perceptible, a més de servir de complement a la calefacció bàsica de l'edifici. Aquestes canonades, utilitzen el nucli de formigó de la massa de l'edifici per emmagatzemar i alliberar la càrrega tèrmica.

El sistema de forjats actius d'Uponor no és un sistema d'aire condicionat, ni substitueix al de ventilació, sinó que redueix al mínim l'ús de les tecnologies convencionals, destinades a compensar les càrregues tèrmiques de l'edifici, reduint el dimensionament de les mateixes i els consums energètics. Es tracta en definitiva d'un mètode completament innovador.

Sistema de forjats actius
Sistema de forjats actius.
Principals beneficis dels edificis amb forjats actius

• L'estalvi energètic s'aconsegueix mitjançant una temperatura de l'aigua calefactada (18º – 28°C) propera a la temperatura ambienti. Això aconsegueix incrementar l'eficiència de la font de calor i permet l'ús de fonts de refrigeració renovables i naturals segons un principi de disseny de baix consum energètic. L'estalvi comença en la fase de construcció i es manté al llarg de tota la vida útil de l'edifici.

• Baixos costos d'instal·lació: estalvi d'entre el 30% i el 5% gràcies a l'ocupació d'unitats de refrigeració i calefacció més petites i els conductes de l'aire condicionats per aconseguir els nivells d'higiene exigits.

• Costos operatius i de manteniment mínims: estalvi de fins als 50% en comparació dels sistemes d'aire condicionat convencionals.

• Instal·lació ràpida i millor control de qualitat gràcies a la seva tècnica de construcció prefabricada.

• Fiabilitat: El sistema de forjats actius d'Uponor s'ha instal·lat des de 1997 en més d'1.000 edificis diferents de diverses zones climàtiques.

• Ideal per als edificis sostenibles que incorporen un aïllament eficaç i protecció contra el sol.

• Reducció de l'altura de l'edifici i dels materials necessaris, ja que no necessita falsos sostres.

• Sistema invisible que confereix la màxima llibertat per al disseny arquitectònic i d'interiors.

• Evita la 'síndrome de l'edifici malalt': el sistema de forjats actius d'Uponor no genera sorolls, pols ni corrents d'aire.

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades

REVISTAS

VÍDEOS DESTACADOS

  • Diseñado, construido y probado por Schlüter-Systems

    Diseñado, construido y probado por Schlüter-Systems

TOP PRODUCTS

NEWSLETTERS

  • Newsletter Arquitectura y Construcción

    17/09/2024

  • Newsletter Arquitectura y Construcción

    12/09/2024

Enllaços destacats

CEVISAMA (24- 25 febrero, Valencia)Matelec - IFEMAPiscinaSpainAsefave27&28 Noviembre IFEMA (Madrid)Rebuild Rehabilita - NebextFeria de la Construcción (17 a 19 Octubre 2024)Asociación Española de Fabricantes de Fachadas Ligeras y Ventanas

ÚLTIMAS NOTICIAS

Empreses destacades

OPINIÓN

ENTIDADES COLABORADORAS

OTRAS SECCIONES

Serveis