Notícies Info Notícies

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a Ligera recuperación para los asociados de Asefapi gracias al mercado exterior

Lleugera recuperació per als associats de Asefapi gràcies al mercat exterior

06/06/2011

6 juny 2011

Després de dos anys consecutius de descensos de facturació-una disminució mitjana de l'activitat superior al 25% - s'estima que l'any 2010 la facturació ha experimentat un lleuger increment del 0,2% per als membres de l'Associació de Fabricants de Pintures i Tintes d'Imprimir ( Asefapi ). En aquesta conjuntura, els mercats exteriors, enfront d'un consum i demanda interna molt febles, han suposat una dada positiva per a algunes empreses del sector.

Són dades que l'entitat va presentar a principis de maig a Saragossa, durant la seva assemblea general i congrés anual en què, després de sis anys de mandat, José Farrés va passar el relleu al nou president, Juan Guijarrubia, director general d'Pintures Hempel.

Juan Guijarrubia és el nou president de l'entitat. Foto: Asefapi
Juan Guijarrubia és el nou president de l'entitat. Foto: Asefapi.

En la trobada es va posar de manifest que la rendibilitat de les empreses es va veure clarament minvada, especialment en el segon semestre del 2010, a causa de diversos factors com la pujada de l'IVA, increments de matèries primeres i el fre en el consum.

Els responsables de Asefapi van explicar també que, després de diversos anys consecutius d'estabilitat, s'ha produït una pèrdua d'ocupació en el sector amb una disminució significativa del nombre d'empleats. Aquesta dada preocupa especialment, ja que actualment el sector es troba immers en la negociació del Conveni de la Química, la resolució es complica a la llum dels increments de l'IPC i la situació del país amb alts índexs de desocupació.

Les previsions assenyalen per al 2011 un any similar en volum al 2010, però amb majors pressions encara sobre els resultats de les companyies, que hauran d'afrontar les pujades del petroli i la resta de matèries primeres a l'alça. Així mateix, preocupa la manca de disponibilitat de finançament i la inestabilitat del sud de la Mediterrània, encara que pot haver algun efecte positiu gràcies a la millora del turisme que s'espera reactivi el consum.

Empreses o entitats relacionades

Asociación Española de Fabricantes de Pinturas y Tintas de Imprimir

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades

REVISTAS

VÍDEOS DESTACADOS

  • Diseñado, construido y probado por Schlüter-Systems

    Diseñado, construido y probado por Schlüter-Systems

TOP PRODUCTS

NEWSLETTERS

  • Newsletter Arquitectura y Construcción

    17/09/2024

  • Newsletter Arquitectura y Construcción

    12/09/2024

Enllaços destacats

AsefaveAsociación Española de Fabricantes de Fachadas Ligeras y VentanasCEVISAMA (24- 25 febrero, Valencia)PiscinaSpainRebuild Rehabilita - NebextFeria de la Construcción (17 a 19 Octubre 2024)27&28 Noviembre IFEMA (Madrid)Matelec - IFEMA

ÚLTIMAS NOTICIAS

Empreses destacades

OPINIÓN

ENTIDADES COLABORADORAS

OTRAS SECCIONES

Serveis