Notícies Info Notícies

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a La robótica entra en la Sagrada Familia
Kuka modela les pedres del temple de Gaudí

La robòtica entra a la Sagrada Família

Redacció Interempreses09/05/2011

9 maig 2011

En l'actualitat i transcorreguts més de 100 anys des del seu inici, els treballs a la Sagrada Família, una de les obres més famoses de l'arquitecte català Antoni Gaudí, segueixen un ritme de construcció que s'ha accelerat considerablement, en part gràcies a l'ús de les noves tecnologies del nostre temps. És en aquest punt on els robots Kuka prenen protagonisme de la mà de Agut Enginyeria, un expert fabricant de maquinària en el sector de la pedra.
Agut Enginyeria compta amb una dilatada experiència en el sector de la pedra, raó per la qual algunes de les peces que formen part de la construcció de la Sagrada Família han estat modelades gràcies a la incorporació de robots Kuka al mecanitzat de pedra. Segons la multinacional alemanya, "la robustesa i alta precisió dels robots Kuka, i la possibilitat d'augmentar la seva flexibilitat i àrea de treball amb l'ús d'eixos addicionals (tracks lineals, taules giratòries ...) els atorga un gran avantatge competitiu respecte als equips CNC tradicionals, i és necessària una menor inversió ".

Els robots Kuka, i en especial la gamma de càrrega pesada (més de 150 quilos), són apropiats per mecanitzar materials com marbre, pedra, fins i tot granit. El seu disseny compacte li atorga a més la possibilitat d'abordar peces de grans dimensions i caldrà un menor espai sobre de les màquines CNC. Els robots Kuka poden, a més, realitzar un altre tipus de tasques, com ara manipulació de peces, canvis d'eina o paletitzat de les peces finalitzades.

Un robot Kuka treballa en un dels capitells de la Sagrada Família
Un robot Kuka treballa en un dels capitells de la Sagrada Família.

El procés

Es parteix d'un model de la peça en 3D, des d'un fitxer generat en CAD (3D) o bé des d'un escàner copiant la superfície d'un model real (que pot ser escalat gràcies a diferents eines de programari).

Un cop es té el model virtual 3D, s'utilitza un programari CAM per generar l'estratègia de mecanitzat en codi ISO, tenint en compte les eines a utilitzar i tipus de material, el que indicarà la velocitat d'avanç, l'ample de passada o les revolucions de l'eina.

El codi generat pel programari CAD-CAM, postprocés de nou per convertir-lo a llenguatge KRL (Kuka Robot Language). Posteriorment, es realitza una simulació del treball previst per evitar possibles col·lisions o comportaments indesitjats i s'introdueixen els canvis necessaris en el comportament de robot (orientacions, moviment de cinemàtiques externes ...), finalment s'executa el programa obtenint de forma automatitzada la peça real en el material i escala escollits.

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades

REVISTAS

VÍDEOS DESTACADOS

  • Colocación de formatos grandes de cerámica sobre lamina de desolidarización y perfiles de remate

    Colocación de formatos grandes de cerámica sobre lamina de desolidarización y perfiles de remate

TOP PRODUCTS

NEWSLETTERS

  • Newsletter Arquitectura y Construcción

    09/05/2024

  • Newsletter Arquitectura y Construcción

    07/05/2024

Enllaços destacats

Casa Decor Decor 2024 (11 abril - 26 mayo)Asociación Española de Fabricantes de Fachadas Ligeras y VentanasPamplona (5 - 6 junio 2024)

ÚLTIMAS NOTICIAS

Empreses destacades

OPINIÓN

ENTIDADES COLABORADORAS

OTRAS SECCIONES

Serveis