Notícies Info Notícies

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a Batimat 2009 pone rumbo a la construcción de un futuro más sostenible
La fira francesa de la construcció torna amb l'objectiu de consolidar el seu lideratge com a fira internacional

Batimat 2009 posa rumb a la construcció d'un futur més sostenible

Ricard Arís22/09/2009

22 setembre 2009

Batimat (que se celebrarà aquest any entre el 2 i el 7 de novembre) té dos clars reptes per a la seva edició 2009, el desenvolupament sostenible i l'eficàcia energètica. És per això que la renovació d'edificis per a un millor aprofitament energètic serà un dels punts forts d'una de les fires de la construcció més importants del món.

El delegat general per als esdeveniments professionals de Îlle de París, Jean-Luc Margot Duclot, i el responsable regional de Turisme de Negocis i Polítiques Europees, Hamid Kamil, van avançar el passat 17 de setembre les principals novetats i objectius de Batimat'09 en una menjar-presentació. En l'acte, realitzat en un cèntric restaurant madrileny, també van estar presents el responsable de la divisió de Promoció Internacional de ARD, Isaac Marc Behm, el director de la fira Batimat, Dominique Terrina, i la delegada de Promosalons a Espanya, Matilde Almandoz.

Aquesta 27 ª edició de Batimat està centrada en la renovació sostenible d'edificis i en l'eficàcia energètica, és per això que la fira lustrarà un any de compromís dels professionals per concebre l'anomenada 'construcció del demà'. Els punts més importants d'aquest concepte són la reducció de la ferralla energètica, el desenvolupament de l'energia sostenible, l'aïllament acústic i l'accessibilitat per a persones amb moviment reduït, a més de clàssics com la seguretat i el confort.

Aquesta 27 ª edició de Batimat està centrada en la renovació sostenible d'edificis i en l'eficàcia energètica

Els set pilars de Batimat 2009

Aquest any l'estructura que forma la fira de la construcció francesa s'aguanta sobre set pilars diferents, com són els set mòduls de la fira. És per això que l'eslògan d'aquest any és 'Set fires en una'. En el mòdul 1, el major d'ells, trobem 'Obra estructural' on els visitants podran informar-se sobre els productes i materials dedicats a la renovació, aïllament, impermeabilitat, sanejament o tractament d'aigües.

En el segon mòdul, 'fusteria i tancaments', està dedicat a portes, finestres, panys i els seus components fets d'alumini, PVC, acer, fusta o vidre. 'Materials i eines', el tercer mòdul, agrupa maquinària de taller, materials d'obra, vehicles utilitaris, eines i equips de seguretat. Amb el 27% dels expositors, 'Acabats i decoració' acull tots els productes relacionats amb l'acondicionament i instal lació d'interiors i exteriors.

Els tres últims mòduls, 'Gestió sostenible d'edificis', 'Serveis' i 'Informàtica', completen l'ampli espai d'aquesta fira de la construcció que, segons els seus organitzadors, aguanta sense massa sobresalts l'actual conjuntura de crisi econòmica.

Punts més importants d'aquesta edició...
Punts més importants d'aquesta edició: la reducció de la ferralla energètica, el desenvolupament de l'energia sostenible, l'aïllament acústic, l'accessibilitat per a persones amb moviment reduït i la seguretat i el confort.

Batimat en temps de crisi

És obvi que la recessió econòmica s'ha deixat notar en la fira de la construcció. Per aquesta raó ha hagut un descens d'un terç en el nombre d'expositors a la fira. La crisi també ha afectat el nombre de visitants, ja que es preveu que no s'igualaran els registres de la passada edició. Tot i això, les estimacions de l'organització plantegen que els visitants de la fira seran càrrecs amb més capacitat de decisió.

Segons els seus organitzadors, la fira Batimat resisteix bé les dificultats que la crisi posa en el camí gràcies a que és un espai no només destinat als expositors sinó que també és un saló de negocis on es facilita que empreses i visitants puguin arribar a acords satisfactoris . Segons Jean-Luc Margot Duclot, les fires no perden corda perquè "segueixen sent efectives" com un ampli espai de negoci.

Tot i així i malgrat les mesures preses pel govern francès, es preveu que el sector de la construcció perdi entre un 6,5 i un 7% en els propers anys i per això es donarà aquest any un descens tant dels expositors com dels visitants en Batimat.

Renovació ecològica ... i estètica

Una de les principals novetats de la fira serà la renovació del seu apartat 'Finition & Decoration' (Acabats i Decoració), que canvia de nom i imatge, i que d'ara endavant s'anomenarà Zoom. Centrat al pavelló 7 i amb el desenvolupament sostenible com a fil conductor, s'ha dividit en tres temes: Zoom Light, Zoom Color i Zoom Touch.

Una de les principals novetats de la fira serà la renovació del seu apartat 'Acabats i Decoració' que canvia de nom i imatge, i que d'ara endavant s'anomenarà Zoom
Mapa del recinte de la fira
Mapa del recinte de la fira.

El primer d'ells es centrarà en la il luminació, congregant als expositors d'aquest sector i comptarà també amb animacions dedicades a la qualitat de la llum i la seva eficiència energètica. El segon, Zoom Color, presentarà conferències, taules rodones i demostracions, on professionals del sector de la pintura podran mostrar les seves novetats a l'Àgora. El tercer, Zoom Touch, portarà a escena mòduls de 'matière Autrement' (Matèries d'una altra manera), presentant materials amb escenografies imaginades per un arquitecte i els seus alumnes.

Activitats a Batimat 2009

La fira francesa de la construcció serà utilitzada també com a escenari de diversos actes, com el Congrés Internacional d'Arquitectes, en el qual diversos professionals aprofitaran per presentar els seus projectes. Un altre dels actes que Batimat acollirà és la presentació de Rússia com a país convidat a la fira. Per això s'organitzaran conferències i presentacions amb els principals agents actius de la construcció en aquest país, consolidant d'aquesta manera la bona relació entre Batimat i els Països de l'Est, tradicionalment molt presents a la fira francesa de la construcció.

Rússia serà el país convidat per a l'edició 2009, per això s'organitzaran conferències i presentacions amb els principals agents actius de la construcció en aquest país

Una altra zona geogràfica habitualment present en Batimat és la dels països del Magrib, que ha aprofitat bé la fira com una important oportunitat de negoci i per al desenvolupament i finançament de nous projectes.

Jean-Luc Margot Duclot, delegat general per als esdeveniments professionals de Îlle de París, i Dominique Terrina, director de la fira Batimat...
Jean-Luc Margot Duclot, delegat general per als esdeveniments professionals de Îlle de París, i Dominique Terrina, director de la fira Batimat.

Facilitats per a les empreses

Batimat, a més de ser un punt de trobada entre professionals de la construcció, és el mitjà de conèixer i descobrir productes i serveis que faciliten la vida a les empreses. Entre ells trobem la informàtica, la gestió de l'empresa, la contractació, els vehicles utilitaris, la seguretat en l'obra, la neteja o el tractament de residus.

És per això que en l'edició de 2009, la fira desenvoluparà tres aspectes empresarials clau: el primer, 'Vehicles utilitaris i equipaments', serà un espai on es pretén proposar una oferta coherent i atractiva d'aquest tipus de productes als diferents sectors de la fira. El segon, 'Materials i productes de neteja', serà una trobada d'expositors que permetin facilitar la comunicació cap a les empreses, amb dos grans temes com són 'la neteja de locals d'empreses' i 'la neteja d'obres'. El tercer, 'Contractació', organitza el Fòrum Emploi Bâtiment (Fòrum d'Ocupació de la Construcció) amb la col·laboració del Moniteur Emploi. Entre el 5 i el 6 de novembre, es congregaran per primera vegada les empreses i els 8.000 joves i professionals de la construcció que assistiran a Batimat per trobar feina.

Espanya i Europa Batimat 2009

La presència espanyola a la fira ha estat tradicionalment molt àmplia, sent el tercer país que més la visita, després d'Alemanya i França. Tot i que Batimat no s'ocupa d'obra pública, aquesta ha estat sempre la fira de la construcció més internacional, comptant amb un 18% de visitants estrangers. D'aquests, més de 2.000 són visitants espanyols, mentre que altres 2.000 procedeixen de Rússia i la resta de Països de l'Est. Però és el mercat francès el que cada any assisteix en massa a la fira, i per tant la seva major suport pel que fa a visitants.

La fira Batimat 2009 se celebrarà a París entre el 2 i el 7 de novembre. Més informació a www.batimat.com .

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades

REVISTAS

VÍDEOS DESTACADOS

  • Diseñado, construido y probado por Schlüter-Systems

    Diseñado, construido y probado por Schlüter-Systems

TOP PRODUCTS

NEWSLETTERS

  • Newsletter Arquitectura y Construcción

    19/09/2024

  • Newsletter Arquitectura y Construcción

    17/09/2024

Enllaços destacats

27&28 Noviembre IFEMA (Madrid)Rebuild Rehabilita - NebextPiscinaSpainFeria de la Construcción (17 a 19 Octubre 2024)AsefaveMatelec - IFEMACEVISAMA (24- 25 febrero, Valencia)Asociación Española de Fabricantes de Fachadas Ligeras y Ventanas

ÚLTIMAS NOTICIAS

Empreses destacades

OPINIÓN

ENTIDADES COLABORADORAS

OTRAS SECCIONES

Serveis