Notícies Info Notícies

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a PSE-Arfrisol, ‘Proyecto singular estratégico de I+D sobre arquitectura bioclimática y frío solar’

PSE-ARFRISOL, 'Projecte singular estratègic d'R + D sobre arquitectura bioclimàtica i fred solar'

25/11/2008

25 novembre 2008

El principal objectiu del 'Projecte Singular Estratègic ARFRISOL' és l'adequació de l'arquitectura bioclimàtica i de l'energia solar en edificis públics simbòlics per al condicionament tèrmic, calefacció i refrigeració.

La investigació està enfocada a l'estalvi del 80 al 90 per cent de l'energia convencional, reduint considerablement les emissions de CO2 a l'atmosfera. En definitiva es busca que cada construcció utilitzi d'un 10 a un 20 per cent d'energia convencional, gràcies al disseny arquitectònic i sistemes solars i de biomassa que dotaran a cada 'contenidor-demostrador de recerca' (C-DDI, així es denomina a cada edifici) de les millors condicions d'eficiència energètica.

Cada C-DDI serveix com a laboratori per investigar al detall els detalls científics i tecnològics aplicats a l'energia solar en l'edificació a fi de desenvolupar i comprovar tècniques passives de calefacció, refrigeració i il luminació, a més, s'investigarà en sistemes solars actius de fabricació espanyola, (captadors tèrmics, mòduls fotovoltaics, màquines d'absorció, etc.), per obtenir equips més competitius i avançats que els ja provats amb anterioritat per les empreses participants.

Igualment, es realitzarà l'estudi sistemàtic de la qualitat de l'aire (concentracions de CO 2 i la càrrega microbiana-sapròfits o patògens-, etc.), Existent en els cinc edificis proposats per tal d'arribar a desenvolupar una metodologia per al tractament i purificació l'aire interior.

Finalment, es dedicarà un especial esforç a la difusió de tots els resultats obtinguts, adreçada als diferents col·lectius i nivells, tant educatius com socials, per intentar modificar la mentalitat de la societat, quant a l'ús més racional de l'energia i, en concret, a l'aplicació de l'energia solar en el sector de l'edificació.

L'objectiu general es concreta amb la recerca en el PSE enfocada a:

  • Aconseguir estalviar energia i fer un ús racional de la qual s'utilitzi en cinc climes diferents.
  • Definir models d'integració d'estratègies d'energia solar (passives i actives) per a calefacció i refrigeració, amb paràmetres que incloguin aspectes com ara: zones climàtiques, tipologies, materials, sistemes, etc.
  • Demostrar als diferents col·lectius implicats (arquitectes, enginyers, promotors) ia la societat en general, que aquest tipus d'edificacions funcionen, així com el seu ús en immobles residencials i no residencials.
  • Formar els professionals (Codi Tècnic de l'Edificació, CTE), desenvolupant el material formatiu oportú i amb la transferència tecnològica necessària, a partir de l'obtenció de dades i experiències reals que serviran de base per elaborar el material educatiu.
  • Optimitzar els elements que s'utilitzen (dissenys, models, captadors, panells, etc.), Millorant els que existeixen o desenvolupant-ne de nous per posar equips comercials en el mercat considerant els aspectes energètics, econòmics i tecnològics, entre altres.

Les consideracions a tenir en compte han de ser: econòmiques, dinàmiques, tècniques, quantificables, realitzables i industrialitzats, per poder analitzar la possible exportació i globalització al sector de l'habitatge.

Com s'organitza el projecte

Per aconseguir aquests objectius parcials, el projecte es planifica en onze subprojectes relacionats entre si i, de vegades, simultanis:

  • Subprojecte 1: Treballs previs a la construcció dels C-DDI. Investigacions per optimitzar la construcció dels 'contenidors-demostradors de recerca'.
  • Subprojecte 2: El C-DDI de la Universitat d'Almeria (UAL). La necessitat de construir i analitzar aquest C-DDI és deguda a que està situat a la vora del mar i molt a prop de la ciutat i de l'aeroport, amb clima mediterrani (zona temperada i humida).
  • Subprojecte 3: El C-DDI del Ciemat (ED70). La necessitat de construir i analitzar aquest C-DDI és conseqüència de la seva situació a la Ciutat Universitària de Madrid, amb clima continental, calorós a l'estiu i fred a l'hivern amb gradient tèrmic dia-nit bastant sever, fet que suposa un consum d'energia convencional alta per a calefacció i refrigeració.
  • Subprojecte 4: El C-DDI de la plataforma solar d'Almeria (PSA) específic d'aquest prototip. La necessitat de construir i analitzar aquest C-DDI és conseqüència de la seva situació en ple desert de Tabernas, amb un microclima predesértico diferent a la resta de la província, amb hiverns més freds i estius amb altes temperatures durant el dia i baixes a la nit
  • Subprojecte 5: El C-DDI de la Fundació Barredo a San Pedro de Anes, Siero (Astúries). La necessitat de construir i analitzar aquest C-DDI és conseqüència de la seva situació en la Cornisa Cantàbrica espanyola, alt índex pluviomètric i hiverns i estius suaus amb diferències tèrmiques entre dia i nit poc acusades.
  • Subprojecte 6: El C-DDI del Cedir (Sòria). La necessitat de construir i analitzar aquest C-DDI és conseqüència de tenir un clima continental extrem: fred a l'hivern i temperat a l'estiu.
  • Subprojecte 7: Avaluació energètica. Estudi i avaluació energètica dels cinc C-DDI per comprovar el seu funcionament global en condicions reals d'ús durant, com a mínim, un any, així com el dels diferents sistemes específics construïts en cadascun d'aquests. A més s'analitzarà la qualitat de l'aire interior que conté cada un d'ells.
  • Subprojecte 8: R + D de sistemes. Aprofundir en tota la R + D desenvolupada en les diferents tecnologies considerades en els subprojectes anteriors, tant des d'una perspectiva d'investigació bàsica, aplicada i d'innovació, com d'estudis precomercials dels prototips experimentals existents.
  • Subprojecte 9: Difusió. Elaboració dels documents oportuns amb els resultats de tots els treballs de R + D + i duts a terme en aquest (PSE-Arfrisol) i dirigits a tots els estaments, nivells de coneixement (docents), sectors i agents socials implicats en aquest ampli camp d'activitat, per al seu ús en l'edificació i l'energia en el condicionament tèrmic per "canviar mentalitat".
  • Subprojecte 10: Posada a punt, Operació, Manteniment, Millora i Optimització de les instal·lacions solars passives i actives per a climatització dels cinc C-DDI, optimitzant l'ús racional de l'energia, així com salvaguardant la vida útil i la seguretat de les instal·lacions, contribuint a la protecció del medi ambient.
  • Subprojecte 11: Anàlisi dels Factors Humans i Socials en Edificis Sostenibles a partir dels cinc C-DDI desenvolupats en el PSE-Arfrisol. D'una banda tindrà en compte un estudi psicosocial dels usos, percepcions i nivells de satisfacció dels usuaris dels cinc C-DDI i en segon lloc, explorar les percepcions dels ciutadans i els actors econòmics sobre l'edificació bioclimàtica així com assajar experiències de participació d'aquests agents i dels usuaris en el disseny i desenvolupament dels projectes d'edificació.
L'objectiu final d'aquest projecte és aconseguir canviar la mentalitat de els usuaris per aconseguir estalviar energia en el condicionament tèrmic...
L'objectiu final d'aquest projecte és aconseguir canviar la mentalitat de els usuaris per aconseguir estalviar energia en el condicionament tèrmic: calefacció i refrigeració a qualsevol tipologia de edificis.

Empreses o entitats relacionades

Centro de Investigaciones Energéticas, Medioambientales y Tecnológicas

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades

REVISTAS

VÍDEOS DESTACADOS

  • Diseñado, construido y probado por Schlüter-Systems

    Diseñado, construido y probado por Schlüter-Systems

TOP PRODUCTS

NEWSLETTERS

  • Newsletter Arquitectura y Construcción

    17/09/2024

  • Newsletter Arquitectura y Construcción

    12/09/2024

Enllaços destacats

PiscinaSpainFeria de la Construcción (17 a 19 Octubre 2024)27&28 Noviembre IFEMA (Madrid)Matelec - IFEMAAsociación Española de Fabricantes de Fachadas Ligeras y VentanasAsefaveRebuild Rehabilita - NebextCEVISAMA (24- 25 febrero, Valencia)

ÚLTIMAS NOTICIAS

Empreses destacades

OPINIÓN

ENTIDADES COLABORADORAS

OTRAS SECCIONES

Serveis