Notícies Info Notícies

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a La Semana Verde acogió una jornada de promoción de la construcción en madera

La Setmana Verda va acollir una jornada de promoció de la construcció en fusta

11/07/2007

11 juliol 2007

La Setmana Verda, dins de la Fira Internacional de Galícia, va acollir el passat 15 de juny la intervenció de Xavier Costes (Grup 5 Jotes), Agustín Martínez (Maderhouse) i Fran Fernández (Cevisa), tots ells membres de l'Associació de Fabricants i Constructors de Cases de Fusta d'Espanya ( AFCCM ), que van explicar a mig centenar de professionals afins a l'activitat de la construcció les característiques i prestacions de les cases de fusta d'entramat, mòbils i de troncs.
Els tres ponents van coincidir en un missatge: en el món actual, la construcció en fusta no és només un sistema constructiu vàlid. Segurament, és el més adequat per preservar el medi ambient i contribuir al necessari i urgent estalvi d'energia. Corroborar aquesta idea en la seva ponència Xosé Francisco Pedras, director de l'Cis Fusta de Galícia, que va insistir en l'equivalència d'1 metre cúbic de fusta amb una tona de CO2. "La fusta és una reserva de CO2-va remarcar-. No només no l'emet sinó que, a més, l'absorbeix ". Segons Pedras, un habitatge de fusta (la seva construcció, fabricació i ús) és una garantia de protecció del medi ambient. "A més, és un material que consent el seu reciclatge per tornar a ser utilitzat". Cis Fusta investiga avui en la línia del "ecodisseny", un projecte que persegueix la confecció de materials de baix impacte ambiental generats a partir de restes, subproductes i residus de les indústries forestal i de transformació de la fusta.
Complementar aquest punt de vista sobre la construcció en fusta la xerrada de Betlem Varela, gerent del Clúster de la Fusta de Galícia. Actualment el Cluster treballa, en col·laboració amb Cis Fusta i tres conselleries de la Xunta en el disseny d'un habitatge de fusta pilot que serveixi per al desenvolupament d'aquest subsector i de tots els segments afins del món de la fusta, la construcció i l'arquitectura .
Després d'una dissertació de l'artista Sergio Portela i els arquitectes Francisco Manuel Rodríguez i David Vázquez sobre "La realitat ressò i la veritable ecologia", en la qual es va abordar la situació de la fusta com a material en l'arquitectura present i futura a Galícia, dos tècnics de l'empresa viguesa d'enginyeria Emissió Zero van parlar als assistents a la jornada sobre "Les energies alternatives en la construcció" i de l'objectiu comú de minimitzar i racionalitzar els consums d'energia en els habitatges i edificis públics. "Els habitatges espanyola registren uns consums desproporcionats-afirmaven els representants d'Emissió Zero-, i la solució comença per construir bé". Segons ell, energies renovables com la solar o la geotèrmica, així com els seus rendiments a l'hora de generar aigua calenta sanitària, calefacció o suport calorífic a piscines, encaixen molt bé en un habitatge petita, unifamiliar. Redueixen l'efecte hivernacle i habiten en un mercat estable, el que no comporta sobresalts de costos i tarifes.
Completar aquest cicle de conferències sengles presentacions del projecte "Construir con Madera", realitzada per la seva directora, Marta Conde, i de l'Associació de Fabricants i Constructors de Cases de Fusta d'Espanya (AFCCM), de la qual es va encarregar el seu vicepresident, Agustí Martínez. Així mateix, els estudis d'arquitectura Hermo Esglésies Veiga i Garcés van explicar als oients el paper que desenvolupen actualment els col·legis d'arquitectes i aparelladors en la consecució i execució de projectes de construcció en fusta a Galícia.
Per tancar la jornada, l'empresa amfitriona 5 Jotes i l'Institut d'Ensenyament Secundari "A Xunqueira", de Pontevedra, reeditar oficialment un acord de col·laboració mitjançant el qual s'està desenvolupant una experiència educativa pionera i única a Espanya: Les 5 Jotas fabrica i construeix a les instal·lacions de l'institut un habitatge de fusta en la qual els alumnes exerciten pràctiques de muntatge i instal·lació d'elements de fusteria, en un espai real. "Aquesta experiència està sent altament positiva per a l'Escola-va afirmar Gumersindo Couso, en representació del centre educatiu-. L'interès mostrat pels alumnes és enorme, cosa que ens adverteix que potser convé un sistema formatiu més proper a la realitat de les empreses i del mercat ".
Aspecte general de les jornades tècniques de AFFCM a Galícia
Aspecte general de les jornades tècniques de AFFCM a Galícia

Empreses o entitats relacionades

Asociación de Fabricantes y Constructores de Casas de Madera
Castellanos y Echevarría-Vitoria, S.A.

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades

REVISTAS

VÍDEOS DESTACADOS

  • Diseñado, construido y probado por Schlüter-Systems

    Diseñado, construido y probado por Schlüter-Systems

TOP PRODUCTS

NEWSLETTERS

  • Newsletter Arquitectura y Construcción

    17/09/2024

  • Newsletter Arquitectura y Construcción

    12/09/2024

Enllaços destacats

AsefavePiscinaSpainCEVISAMA (24- 25 febrero, Valencia)Asociación Española de Fabricantes de Fachadas Ligeras y VentanasRebuild Rehabilita - NebextFeria de la Construcción (17 a 19 Octubre 2024)Matelec - IFEMA27&28 Noviembre IFEMA (Madrid)

ÚLTIMAS NOTICIAS

Empreses destacades

OPINIÓN

ENTIDADES COLABORADORAS

OTRAS SECCIONES

Serveis