Notícies Info Notícies

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a La PMCM celebra que comience el trámite parlamentario del régimen sancionador que multará a las empresas que no paguen a sus proveedores en plazos

La PMCM celebra que comenci el tràmit parlamentari del règim sancionador que multarà a les empreses que no paguin als seus proveïdors en terminis

24/01/2014

24 de gener de 2014

La Plataforma Multisectorial contra la Morositat (PMCM) ha celebrat que comenci el tràmit parlamentari del règim sancionador, amb el qual està previst que es multi a les empreses que no paguin als seus proveïdors en els terminis que estipula la llei. Per al president de la Pmcm, Antoni Cañete, aquest fet “és de gran transcendència, perquè canviarà la dinàmica de pagaments del nostre país, acabant amb aquesta pràctica abusiva, que ha causat el tancament d'un terç de les 500.000 empreses que han desaparegut des de l'inici de la crisi".

Així mateix, Cañete ha volgut destacar la importància que amb la seva futura engegada “les empreses de tots els sectors, ja sense excepció, tindran les mateixes conseqüències davant l'incompliment de la Llei de Morositat, ja que fins al moment tan sol les companyies pertanyents al sector del Comerç Minorista comptaven amb un règim sancionador”.

La proposta de llei va ser presentada aquest dimecres per Convergència i Unió (CiU), tal com havia anunciat el seu portaveu econòmic al Congrés, Josep Sánchez Llibre, durant l'II Cim de Morositat que va organitzar la Pmcm. En aquest acte, la resta de grups parlamentaris presents es van comprometre públicament a recolzar aquesta iniciativa, en el contingut de la qual es veuen recollits tant l'esperit com les reivindicacions que ha sol·licitat reiteradament la Pmcm perquè la llei fora efectiva.

El règim sancionador ha de ser 'realment dissuasori' després de l'anàlisi de la proposta de CiU, Antoni Cañete es congratula que estigui en la mateixa línia que les històriques reivindicacions de la PMcM. No obstant això, ha detectat algun apartat que considera recomanable modificar perquè aquest sistema sigui 'realment dissuasori en els casos més extrems'. En la seva opinió, ha de ser a través de multes ejemplarizantes, per la qual cosa hauria d'incrementar-se l'import mínim per a les infraccions molt greus.

Altres propostes antimorosidad de la Pmcm davant el fet que determinades companyies estan comunicant als seus proveïdors que si s'acullen a l'IVA de caixa no els contractaran més, per així optar per aquells proveïdors amb els quals poden deduir-se l'IVA sense haver pagat, la Pmcm proposa una mesura que acabaria amb aquest abús. Es tracta que el Govern inverteixi el subjecte passiu perquè el proveïdor (en la seva majoria pimes) quedi exonerat de la bestreta de l'impost i es posi de manifest quins clients (molts són grans empreses) no paguen les seves factures a temps.

Així mateix, la Pmcm proposa també altres camins per reduir de forma efectiva la morositat, per exemple, implantar mesures no coercitives d'intermediació extrajudicial com la figura del mediador que tant èxit cull a França; que hi hagi un mecanisme que asseguri que els contractistes paguin als seus subcontractats; i crear l'Observatori contra la Morositat, que contempla la participació activa i explícita de la Pmcm, i que la seva engegada permetria conèixer amb rigurosidad el comportament en els pagaments al nostre país.

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades

REVISTAS

VÍDEOS DESTACADOS

  • Colocación de formatos grandes de cerámica sobre lamina de desolidarización y perfiles de remate

    Colocación de formatos grandes de cerámica sobre lamina de desolidarización y perfiles de remate

TOP PRODUCTS

NEWSLETTERS

  • Newsletter Arquitectura y Construcción

    09/05/2024

  • Newsletter Arquitectura y Construcción

    07/05/2024

Enllaços destacats

Pamplona (5 - 6 junio 2024)Casa Decor Decor 2024 (11 abril - 26 mayo)Asociación Española de Fabricantes de Fachadas Ligeras y Ventanas

ÚLTIMAS NOTICIAS

Empreses destacades

OPINIÓN

ENTIDADES COLABORADORAS

OTRAS SECCIONES

Serveis