Notícies Info Notícies

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a Veteco anima a construir edificios eficientes para reducir el consumo energético
El sector pretén millorar l'envolupant dels edificis

Veteco anima a construir edificis eficients per reduir el consum energètic

Mª Carmen Fernández29/11/2013

El passat 26 de novembre, Veteco va organitzar una jornada en Fira de Madrid en la qual va analitzar la construcció eficient i la rehabilitació dels edificis amb l'objectiu de reduir el consum energètic. Aquesta jornada es troba dins dels esdeveniments previs a la I Setmana Internacional de la Construcció i Rehabilitació Eficient (Sicre). Es va comptar amb la presència de Fernando García Mossos, cap del Departament Domèstic i Edificis de l'Idae, Pablo Martín, director d'Asefave, i Raúl Calleja, director de Veteco, entre uns altres.

Fernando García Mosso, cap del Departament Domèstic i Edificis de l'Idae, va anar l'encarregat d'obrir la jornada i presentar el Programa Pareer, el Programa d'Ajudes per a la Rehabilitació Energètica d'Edificis. Els objectius d'aquest programa són promoure la realització d'actuacions integrals que afavoreixin l'estalvi energètic, la millora de l'eficiència i l'aprofitament de les energies.

Quant als costos elegibles, Fernando va afirmar que són aquells que siguin necessaris per aconseguir els objectius del programa, com per exemple el Certificat d'Eficiència Energètica, la inspecció periòdica d'eficiència energètica del RITE, etc., o la inversió en equips. Aquesta norma està regulada per un règim de concurrència simple.

Veteco

Veteco.

Les ajudes que es concedeixen a través del Programa Pareer tenen dotze anys de termini màxim d'amortització. El tipus d'interès és de +0,0% i fa falta un aval o un contracte de segur de caució per import del 20% de la quantia del préstec com a garanties. La dotació d'aquest programa és de 125 milions d'euros que es repartiran entre la tèrmica, la biomassa, la geotermia i la millora de les instal·lacions.

L'ajuda es pot sol·licitar a través de la pàgina web de l'Idae. Una vegada que s'identifica el sol·licitant, té un termini de 15 dies per carregar els documents que es demanin en format pdf a la web. La subvenció s'atorga quan les obres hagin finalitzat, no obstant això el finançament es dóna abans, de manera que es pot disposar dels diners abans de començar-la.

Eficiència energètica en finestres i Pla Renove

Pablo Martín, director d'Asefave, va anar l'encarregat de donar pas a una matèria orientada a com queda el fabricant en el sector de tancaments i finestres. En primer lloc, va parlar de l'actualització del Pla, en la qual s'eliminen taules d'obligat compliment. A partir d'ara s'exigirà a l'edifici íntegrament que compleixi uns requisits mínims quant a consum, i per a això ha de tenir certificació.

En 2020 s'esperen edificis de consum d'energia gairebé nul. “L'objectiu és disminuir el consum energètic i millorar l'eficiència energètica dels edificis mitjançant l'envolupant de l'edifici”, va afirmar Pablo Martín.

A continuació, Fernando del Valle, de la Direcció general d'Indústria, Energia i Mines de la Comunitat de Madrid, va exposar de manera resumida el Pla Renove de les finestres de PVC, la normativa europea i com afecta a Espanya. “El Codi Tècnic de l'Edificació s'aplicarà a intervencions als edificis existents. El seu compliment es justificarà en el projecte o en una memòria, al costat de la sol·licitud de llicència o d'autorització administrativa (o comunicació o declaració responsable) per a les obres”, va explicar.

Veteco
Veteco.

Una de les exigències bàsiques serà que l'edifici disposi d'una envolupant que limiti adequadament la demanda energètica amb l'objectiu que el consum energètic sigui molt menor. Una altra de les exigències bàsiques serà que els edificis disposin d'instal·lacions d'il·luminació adequades a les necessitats i alhora eficaces energèticament amb un sistema de control (encès per ocupació) i un sistema de regulació per aprofitar la llum natural.

Quant al Pla Renove de finestres de PVC, Fernando del Valle va afirmar que està dotat amb un pressupost de 2.062.500 euros, a través del conveni subscrit entre la Fundació de l'Energia de la Comunitat de Madrid i Asoven (Associació de Fabricants de Finestres de PVC). S'atorga un incentiu de 110 euros per cada metre quadrat de doble acristalamiento de vidre amb aïllament tèrmic reforçat (ATR) limitat al 25% del cost elegible. El cost elegible estarà format únicament pels conceptes de compra de finestres, incloent qualsevol element addicional, i mà d'obra necessària per a la seva instal·lació i podran acollir-se al Pla totes aquelles substitucions realitzades des de l'1 de febrer de 2013 al 31 de desembre de 2013, sempre que hi hagi fons disponibles.

Veteco segueix apostant per la sostenibilitat i la internacionalització

Raúl Calleja, director de Veteco, va començar explicant la Setmana Internacional de la Construcció i Rehabilitació Eficient, un dels esdeveniments de més transcendència dins del sector, tant per a l'administració com per als productes de tancaments i finestres, ja que aquest tipus d'esdeveniments ajuda a dinamitzar el mercat.

“És una oportunitat per incentivar la participació. Anem a vestir Madrid de ‘rehabilitació eficient’, anem a crear rutes per vendre, no només les solucions, sinó també el que es guanya amb elles. Hem de fer arribar el missatge final entre tots per guanyar notorietat i presència”, va afirmar Raúl Calleja en relació a les accions que duran a terme durant aquesta setmana. A més, també va comentar que es faran visites i rutes per Madrid identificant, mostrant i posant en valor, actuacions amb les edificacions, rehabilitacions, intervencions sostenibles i eficients, que siguin el millor exemple per mostrar les oportunitats.

Veteco

Veteco.

“Veteco és una eina comercial al servei del sector. Contribueix a dinamitzar el sector, la demanda i l'activitat comercial de les empreses”, va subratllar. Calleja va explicar que Veteco és una fira a mesura de cada participant en la qual s'intenta contactar amb les empreses per localitzar els seus objectius i necessitats i satisfer-los. “Comptem amb programes de convidats per a cada expositor, amb viatges pagats i invitació al stand de possibles clients. Altres eines són els boxes de formació i donem, els workshops, tenim autobusos per atreure als clients a Veteco, comptem amb grans campanyes de difusió i comunicació, ajudem amb el disseny i muntatge del stand, els suports publicitaris, etc. Tot això es troba dins del paquet de participació”, va comentar Calleja.

Per acabar va destacar que un dels eixos estratègics que estan duent a terme des de Veteco és l'ampliació de perfils dels seus visitants. Per a això, s'ha canviat la data de celebració, que tindrà lloc del 7 al 10 de maig de 2014 per no ocupar la totalitat del cap de setmana. “Sicre en general, i Veteco en particular, tenen la responsabilitat de dinamitzar la demanda, d'a baix a dalt, facilitar i incentivar al màxim la visita de tots aquests perfils de visitants, per contribuir així a dinamitzar l'activitat comercial del sector. Celebrar de dimecres a dissabte permet complir diversos objectius, entre els quals està facilitar a autònoms i empreses petites la visita. D'altra banda hi ha un interès per part d'un nombre important d'empreses per permetre l'accés a usuari final (controlat, amb invitació, previ pagament)”, va concloure Raúl Calleja.

La jornada va acabar amb una dinàmica taula rodona en la qual també va poder participar el públic assistent, i en la qual van participar Fernando García Mossos, Pablo Martín, Fernando del Valle, Ignacio Fernández Solla i Javier Bermejo. En general es va destacar la necessitat per millorar l'envolupant dels edificis en el futur ja que avui dia l'edifici ha d'estar ‘molt pensat’ perquè redueixi en gran mesurada el consum segons les exigències actuals.

Empreses o entitats relacionades

Veteco - IFEMA

Comentaris de l'article/notícia

Nou comentari

Atenció

Los comentarios son la opinión de los usuarios y no la del portal. No se admiten comentarios insultantes, racistas o contrarios a las leyes vigentes. No se publicarán comentarios que no tengan relación con la noticia/artículo, o que no cumplan con el Aviso legal y la Política de Protección de Datos.

Advertencias Legales e Información básica sobre Protección de Datos Personales:
Responsable del Tratamiento de sus datos Personales: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Gestionar el contacto con Ud. Conservación: Conservaremos sus datos mientras dure la relación con Ud., seguidamente se guardarán, debidamente bloqueados. Derechos: Puede ejercer los derechos de acceso, rectificación, supresión y portabilidad y los de limitación u oposición al tratamiento, y contactar con el DPD por medio de lopd@interempresas.net. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar una reclamación ante la AEPD.

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades

REVISTAS

VÍDEOS DESTACADOS

  • Diseñado, construido y probado por Schlüter-Systems

    Diseñado, construido y probado por Schlüter-Systems

TOP PRODUCTS

NEWSLETTERS

  • Newsletter Arquitectura y Construcción

    17/09/2024

  • Newsletter Arquitectura y Construcción

    12/09/2024

Enllaços destacats

Feria de la Construcción (17 a 19 Octubre 2024)Asefave27&28 Noviembre IFEMA (Madrid)CEVISAMA (24- 25 febrero, Valencia)Matelec - IFEMARebuild Rehabilita - NebextPiscinaSpainAsociación Española de Fabricantes de Fachadas Ligeras y Ventanas

ÚLTIMAS NOTICIAS

Empreses destacades

OPINIÓN

ENTIDADES COLABORADORAS

OTRAS SECCIONES

Serveis