Notícies Info Notícies

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a Una veintena de empresas vascas se sitúa a la cabeza en innovación ambiental

Una vintena d'empreses basques se situa al capdavant en innovació ambiental

22/11/2013

22 de novembre de 2013

No fa mancada ser una multinacional per estar al capdavant en matèria de sostenibilitat i d'innovació ambiental. Hi ha excepcions d'algunes pimes que han aconseguit –o estan ultimant el camí per aconseguir-ho- el segell que garanteix el seu respecte cap al medi ambient. Bilbao ha acollit una Trobada, inaugurat per la consellera de Medi ambient i Política Territorial, Ana Oregi, que ha reunit a algunes de les empreses que més destaquen en aquest aspecte. I el singular d'aquesta reunió és que tots els exemples estan protagonitzats per petits negocis.

A Euskadi hi ha una vintena d'empreses que ha aconseguit els estàndards de qualitat que fins ara solament estaven a l'abast de grans companyies. Han obtingut els prestigiosos certificats EDP (Declaració Ambiental de Producte), que permet conèixer la quantitat d'energia que consumeix un determinat material en la seva vida útil. En altres paraules, permet al consumidor (o a una empresa) comparar la sostenibilitat entre diferents materials o productes.

Un altre grup de pimes basques estan en ple recorregut per a l'obtenció d'aquesta certificació. A més, en una escala inferior, es troba un altre segell mediambiental, l'Anàlisi de Cicle de Vida, pel qual també comencen a apostar algunes empreses basques.

De tot això s'ha tractat en la Trobada organitzada per el Clúster Habic (que agrupa al sector de l'Hàbitat, Fusta, Oficina i Contract) i el Departament de Medi ambient i Política Territorial del Govern Basc, a través d'Ihobe.

L'obtenció d'aquests reconeixements per part de les pimes basques està molt lligada al fet que han apostat per treballar amb matèria primera local, com és el cas del pi radiata. Això suposa evitar un important impacte en la petjada de carboni que, d'una altra manera, tindria l'importar fusta amb els elevats costos mediambientals que significa.

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades

REVISTAS

VÍDEOS DESTACADOS

  • Diseñado, construido y probado por Schlüter-Systems

    Diseñado, construido y probado por Schlüter-Systems

TOP PRODUCTS

NEWSLETTERS

  • Newsletter Arquitectura y Construcción

    19/09/2024

  • Newsletter Arquitectura y Construcción

    17/09/2024

Enllaços destacats

Rebuild Rehabilita - NebextMatelec - IFEMAPiscinaSpainAsociación Española de Fabricantes de Fachadas Ligeras y VentanasCEVISAMA (24- 25 febrero, Valencia)27&28 Noviembre IFEMA (Madrid)Feria de la Construcción (17 a 19 Octubre 2024)Asefave

ÚLTIMAS NOTICIAS

Empreses destacades

OPINIÓN

ENTIDADES COLABORADORAS

OTRAS SECCIONES

Serveis