Notícies Info Notícies

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a Grupo Lledó restaura e ilumina el submarino de Isaac Peral

Grup Lledó restaura i il·lumina el submarí d'Isaac Peral

08/11/2013

8 de novembre de 2013

El submarí d'Isaac Peral va dir adéu a la seva exposició a l'aire lliure i ja té la seva nova 'casa' en el Museu Naval. La deterioració que el submarí sofria per la climatologia (sol, vent o pluja), la humitat de la font sobre la qual estava ancorat, el salitre del mar, així com l'envelliment propi d'una peça de 1888, fan imprescindible la seva restauració immediata. A més, per garantir la seva conservació futura amb els millors paràmetres tècnics i econòmics possibles l'Ajuntament i el Museu Naval han arribat a un principi d'acord de cara a la seva instal·lació permanent en les atarazanas que separen l'antic CIM i l'Arsenal. Han estat necessaris anys de perseverança dels impulsors del Projecte per a la Restauració del Torpedero Submarí d'Isaac Peral perquè la nau, per fi, arribés al Museu Naval.

Submarí d'Isaac Peral
Submarí d'Isaac Peral.

A l'hora de condicionar la sala on s'exhibeix l'enginy de Peral, era necessària una coherència entre els materials emprats i la tecnologia per crear una atmosfera on cada element estigués perfectament integrat. Lledó va resoldre la il·luminació de manera que existeixi un equilibri entre la llum, l'objecte i l'observador, perquè el procés visual funcioni correctament. Per a això la llum és triada, mesura i dirigida, amb la finalitat d'aconseguir un efecte determinat.

Per crear sensacions diverses en l'espectador, s'han instal·lat proyectores Aphrodite de Zumtobel amb efectes especials d'il·luminació LED. Per simular el fons del mar, les projeccions de llum d'Aphrodite generen a l'atzar motius lluminosos dinàmics (fluids) en color blau. En la resta del museu, les altes prestacions dels proyectores View Led RMBO de Lledó posa en escena qualsevol element independentment del seu volum. Gràcies al component òptic RMBO (Radial MultiBeam Optic) pantentado per Grup Lledó es poden obtenir diferents graus d'obertura de llum d'una forma progressiva, amb la qual cosa la il·luminació s'adapta a la geometria de les necessitats del Museu Naval. Com indica el dissenyador de l'emplaçament, “la plataforma on descansa l'artefacte, la nau on s'allotja i el propi submarí participen d'una mateixa escenografia".

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades

REVISTAS

VÍDEOS DESTACADOS

  • Colocación de formatos grandes de cerámica sobre lamina de desolidarización y perfiles de remate

    Colocación de formatos grandes de cerámica sobre lamina de desolidarización y perfiles de remate

TOP PRODUCTS

NEWSLETTERS

  • Newsletter Arquitectura y Construcción

    09/05/2024

  • Newsletter Arquitectura y Construcción

    07/05/2024

Enllaços destacats

Asociación Española de Fabricantes de Fachadas Ligeras y VentanasPamplona (5 - 6 junio 2024)Casa Decor Decor 2024 (11 abril - 26 mayo)

ÚLTIMAS NOTICIAS

Empreses destacades

OPINIÓN

ENTIDADES COLABORADORAS

OTRAS SECCIONES

Serveis