Notícies Info Notícies

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a BigMat demuestra en Madrid su ‘voluntad’ de seguir creciendo
El Grup espera aconseguir aquest any un increment en els seus beneficis del 12%

BigMat demostra a Madrid la seva ‘voluntat’ de seguir creixent

David Muñoz26/04/2013
Els dies 24 i 25 d'abril el Madrid Sorra ha va acollir una nova edició del BigMat Day, una convocatòria única a Espanya que a més de donar a conèixer les últimes novetats llançades al mercat de la construcció i de proporcionar una interessant plataforma comercial, serveix com a fòrum d'intercanvi d'idees sobre la situació i els reptes que se li presenten al sector. Aquesta trobada és organitzada anualment per el Grup BigMat, una de les centrals de compra de materials més importants del món, la qual, malgrat les dificultats que travessa el mercat a Espanya, segueix creixent any rere any, fent bona així la cita d'Albert Einstein esmentada pel president de BigMat en roda de premsa que assenyala que “hi ha una força motriu més poderosa que el vapor, l'electricitat i l'energia atòmica: la voluntat”.
El BigMat Day va tornar a atreure a un nombre important de proveïdors del Grup
El BigMat Day va tornar a atreure a un nombre important de proveïdors del Grup.

El Grup BigMat, com assegurava el seu president a Espanya, Lorenzo de la Vila, va aconseguir tancar el 2012 amb un creixement del 8% en els seus beneficis, un percentatge que espera elevar fins al 12% en aquest 2013. Com s'expliquen aquests resultats en un context econòmic tan difícil com el qual viu actualment el nostre país, especialment el mercat de la construcció? El màxim representant de BigMat ho atribueix a diferents factors, com els avantatges que ha proporcionat al Grup l'haver obert plataformes logístiques (BigLog) com la que té a Onda (Castelló) per cobrir el mercat espanyol. Gràcies a aquestes instal·lacions s'ha aconseguit optimitzar els lliuraments als punts de venda, s'ha millorat en competitivitat (estalvi de costos i reducció dels terminis de lliurament) i s'ha aconseguit reduir els estocs necessaris en cadascun dels magatzems.

Lorenzo de la Vila, president de BigMat a Espanya, durant la roda de premsa
Lorenzo de la Vila, president de BigMat a Espanya, durant la roda de premsa.

A això cal afegir un altre factor clau per al Grup BigMat: la proximitat a la seva xarxa de punts de venda. Segons confirma Lorenzo de la Vila existeix una comunicació constant amb els més de 170 socis i més de 260 punts de venda que té repartits per tota Espanya, la qual cosa li permet actualitzar àgilment el seu catàleg per ajustar-se a les noves necessitats que s'aprecien al mercat. Això explica, per exemple, el creixement que segueixen experimentant línies de producte com la denominada GreenMat formada per articles sostenibles i respectuosos amb el medi ambient.

De cara al futur, des de BigMat es confia a mantenir la línia de creixement que ve mostrant durant aquests últims anys. Per a això les seves estratègies passen per una major expansió de la seva xarxa de magatzems, implantant-se en províncies en les quals encara no té presència com Zamora, Valladolid o Palencia; per una potenciació de la seva pàgina web, obrint-la a l'i-commerce i emprant-la com a targeta de presentació a usuaris habituals d'Internet, com poden ser els més joves; i per l'aprofitament de les oportunitats que ofereix l'implementar en els punts de venda les nou famílies de producte que comercialitza actualment BigMat, algunes de les quals podien no haver estat treballades per alguns d'aquests magatzems fins a la seva entrada en aquesta xarxa (ferreteria, jardineria, brico-construcció, etc.).

Participants en la roda de premsa de BigMat. D'esquerra a dreta: Pedro Moreno, Francisco Moreno, Lorenzo de la Vila i Jesús Mª Prieto...

Participants en la roda de premsa de BigMat. D'esquerra a dreta: Pedro Moreno, Francisco Moreno, Lorenzo de la Vila i Jesús Mª Prieto.

A més, des del Grup BigMat es confia en una propera estabilització del mercat de la construcció a Espanya que, segons manifestava Lorenzo de la Vila, sembla estar donant símptomes de “deixar de caure”.

De totes maneres, fins que arribi aquesta estabilització, el president de BigMat sol·licita a l'Administració un major suport al sector, amb mesures com la reducció de l'IVA per a actuacions com les reformes (actualment en un 21%) o nous incentius fiscals per a treballs de rehabilitació/reforma.

No va voler tancar la roda de premsa el president de BigMat sense abans recordar la internacionalització que ha adquirit aquest any el seu Premi d'Arquitectura, en el qual ara també participen els seus centres de França, Txecoslovàquia, Bèlgica, Itàlia i Portugal. El premi es fallarà a Granada a la fi de novembre.

BigMat Day 2013

Després del seu pas per diferents províncies espanyoles durant els últims anys, el BigMat Day tornava aquest 2013 a Madrid, buscant amb això l'organització facilitar a expositors i visitants la seva assistència a aquesta convocatòria. El Madrid Sorra va ser durant dos dies una plataforma de negoci i un fòrum d'intercanvi d'idees relacionades amb la construcció.

“El BigMat Day es consolida com una gran oportunitat per als assistents de preparar campanyes especials, perfilar estratègies, adquirir coneixements de producte, contactar amb distribuïdors, intercanviar impressions, conèixer tècniques de venda, aprendre noves fórmules de negoci de distribució de materials de construcció, etc.”, assenyalen des de BigMat.

Àrea de demostracions
Àrea de demostracions.

A més d'aquesta oferta expositiva i de servir com a plataforma d'intercanvi d'idees, el BigMat Day 2013 ha tornat a explicar aquest any amb un complet programa de demostracions en directe per part de marques reconegudes al mercat. I tot això reforçat per diferents activitats lúdiques (animacions, menjars, cocktails, etc.) que afavoreixen les trobades professionals.

Estudio ‘Tendències BigMat 2013’

Coincidint amb el BigMat Day, aquesta signatura elabora un estudi denominat ‘Tendències’ que recull la informació els més de 260 punts de venda que té en tota Espanya.

Segons assenyalava Pedro Moreno, de BigMat, “encara que el sector de la construcció travessa moments difícils, la reforma viu un moment ‘daurat’. L'espanyol no es planteja canviar d'habitatge pel clima d'incertesa (entre altres raons), per la qual cosa decideix reformar la seva casa de tota la vida. Decoradors, interioristas, fusters, paletes, etc. saben molt bé que una bona reforma ben planificada i realitzada pot tenir resultats espectaculars. La impressió final pot ser realment la d'haver canviat de casa, sense variar l'adreça física”.

Des del punt de vista estructural, els espanyols es plantegen la reforma amb intenció estètica, però la funcionalitat mana. Els nous hàbits de vida exigeixen que un habitatge sigui fonamentalment còmoda en tots els sentits. Maximitzar els metres i aconseguir que els espais siguin multifuncionales són dos dels objectius a aconseguir. En aquest sentit els més joves no tenen inconvenient a unir espais com a menjador i cuina o dormitori principal i bany.

Visitants durant el primer dia
Visitants durant el primer dia.

La crisi ha provocat que molts neòfits en obra de paleta i fusteria facin del bricolatge i l'obra de paleta una activitat puntual, per estalviar uns euros. Per aquesta raó, els fabricants dissenyen i presenten els seus productes perquè siguin fàcilment instalables i aplicables, sense que es requereixi obligatòriament la presència d'un professional (encara que no hem de passar per alt que un amateur no pot substituir l'experiència i la formació d'un professional).

Si de reformar es tracta, dues són els elements constructius primordials que poden canviar radicalment el ‘look’ de qualsevol habitatge: sòls i parets. En aquest cas, el gotelé va perdre la batalla enfront de la pintura llisa. Els blancs, beiges, grisos i préssecs segueixen estant presents, però està de moda donar un toc de color amb forta presència en una de les parets. Tècniques decoratives com l'estuc, l'esponjat, l'escampat o el craquelado estan en alça.

En el sòl, se'ls exigeix sobretot resistència i fàcil neteja. Els porcelánicos que reprodueixen pedres naturals segueixen vigents. En les grandàries, manen els formats rectangulars: 30x60, 60x60 i el tradicional 45x45 no passa de moda. L'eterna fusta és irreemplaçable. Aquest tipus de sòls amb els sistemes clic de fàcil instal·lació fan que fins al més inexpert pugui canviar fàcilment el sòl de la seva casa. Les fustes que més es venen són el roure, cirerer, i les varietats tropicals com el wengué.

La idea de spa domèstic ha deixat de ser patrimoni dels més pudientes, i ja és possible tenir una columna d'hidromasaje sense haver de gastar una fortuna. El consumidor espanyol valora aquest tipus de productes que a més de relax contribueixen al seu benestar. La columna d'hidromasaje comença a ser un clàssic del bany reformat.

Madrid Sorra, recinte on s'ha celebrat el Big Mat Day 2013
Madrid Sorra, recinte on s'ha celebrat el Big Mat Day 2013.

Les portes també tenen un pes específic important en la reforma. Per als ambients minimalistes i avantguardistes les preferències s'inclinen per les portes lacadas en blanc. Aquest tipus de porta incorpora com a únics adorns ranurados o discretes motllures. Les chapeadas en fustes naturals com a roure, cirerer o wengue amb senzills cuarterones són les primeres en el rànquing de vendes. En aquest capítol es posa una altra vegada de relleu la importància que té l'acte instal·lació, i les portes en format Block són les més venudes per aquesta raó. En relació amb la maximització de l'espai abans esmentada, el producte estavella són les portes corredisses ocultes que no precisen espai per a l'obertura. Encara que de vegades resultin una mica més cares, el consumidor valora els avantatges que suposa instal·lar un porta d'aquestes característiques.

Seguint amb la fusteria, els espanyols prefereixen les finestres oscil·lo batents i practicables (pel seu inferior grau d'estanqueïtat), amb perfilería de PVC blanca, foliadas en color o imitant fustes. Aquesta finestra té una excel·lent relació qualitat-preu i elevats índexs d'aïllament. Quant als vidres, la compra s'orienta als acristalamientos de càmera amb gas Argón i vidre sota emisivo (redueixen la transmissió de la calor).

“El consumidor espanyol s'inclina també cada vegada més pels denominats productes ecològics o sostenibles. Com a exemple vegeu l'èxit de la línia de productes GreenMat que inclou pintures, paviments, aïllants, termos, finestres, etc. sostenibles i respectuosos amb la naturalesa”, concloïa Pedro Moreno.

Imagen
WD-40 (Carlos Martín)

Per WD-40, especialista en productes multiusos, la de Madrid ha estat la seva primera experiència en un BigMat Day després de l'acord aconseguit fa uns mesos amb aquesta central de compres per convertir-se en proveïdor oficial. “Apreciem que aquesta és una fórmula interessant per estar en contacte amb els socis de BigMat, alguna cosa que d'una altra forma no podríem fer a causa de la nostra estructura. Ens està permetent presentar-los de forma directa el nostre concepte, la nostra gamma de productes, la filosofia dels nostres expositors…, aspectes que poden ser desconeguts per tots aquells que no estiguessin familiaritzats fins ara amb el món de la ferreteria-bricolatge”, assenyala Carlos Martín, director general de WD-40 per a Espanya i Portugal.

Per a la seva estrena en el BigMat Day, WD-40 va confeccionar una promoció especial consistent en un expositor dissenyat especialment amb els productes que més es venen en l'actualitat en aquest sector: multiusos, toallitas netejadores, lubrificants de cadena, superpenetrantes, grasses…

A més, per facilitar l'entrada d'aquests articles en tots aquells magatzems que encara no estiguin habituats a ells, WD-40 va rebaixar en aquesta trobada la comanda mínima.

Des de WD-40 es té molta confiança en aquesta relació amb BigMat, sobretot per l'aposta que des del Grup s'està fent per potenciar la presència de la ferreteria en els seus magatzems. En aquest sentit va a trobar en WD-40 un aliat amb el qual poder oferir en els seus punts de venda un valor afegit a través d'eines de màrqueting, animacions, educació al consumidor…

Imagen
Emac Complements (José Luis Mañes i Brega Clement)

L'empresa valenciana Emac Complements està especialitzada en la fabricació de perfils i rematades per a paviments i revestiments ceràmics, així com juntes estructurals i juntes de dilatació per a grans projectes. És un dels expositors tradicionals del BigMat Day, una iniciativa que des d'aquesta companyia es veu “interessant”, com assenyala José Luis Mañes, cap de Vendes d'Emac Complements, per la possibilitat que ofereix de reunir-se en un mateix lloc amb la majoria dels socis de Big Mat, evitant els costos que suposaria anar visitant-los un a un en les seves respectives instal·lacions. A més, ofereix una gran ocasió per poder presentar-los les últimes novetats en la gamma i per poder dedicar-los més temps en l'explicació dels avantatges dels seus productes.

En aquesta edició del BigMat Day, Emac Complements no només ha va aprofitar per donar a conèixer els seus últims llançaments en esglaons antilliscants i en perfilería escopidors, sinó també per informar als assistents de l'ampliació de gamma que va a suposar la recent compra de l'empresa Juntes Covi. Els catàlegs d'ambdues companyies s'han fusionat per oferir al mercat nacional i internacional la més completa gamma de solucions en juntes estructurals. En Construmat 2013 ja es podrà veure el resultat d'aquesta unió.

Imagen
Rockwool (Josep Fauria i Fernando Faubell)

Rockwool, especialista en solucions de llana de roca, d'origen danès però amb presència mundial (inclosa una fàbrica a Navarra), és un altre dels expositors que va estar present tradicionalment en el BigMat Day. Les claus d'aquesta fidelitat les resumia així Josep Fauria, del departament comercial de Rockwool a Espanya: “És una iniciativa molt interessant perquè ens permet tenir relació directa amb els socis i amb els altres proveïdors del Grup BigMat. En dos dies tens contacte pràcticament amb tots ells. És un concepte diferent a altres fires on hi ha molt més volum de visitants. Aquí està tot molt més filtrat, amb gent molt professional i interessada en els teus productes. L'atenció és més agraïda per a tots”.

Per a aquesta edició del BigMat Day, Rockwool va presentar als assistents, com a principals novetats, un sistema de sostre sándwich de fusta (Rockwood) i una barrera acústica Noistop. A més, va mostrar un sistema SATE per a aïllament exterior desenvolupat conjuntament amb Ecopiedra, que li permet aprofundir en el sector de la rehabilitació.

Imagen
Cemex (Javier Forts Franco d'Espes)

Javier Forts Franco d'Espes, director de Màrqueting, Sostenibilitat i Comunicació de Cemex, resumia en tres les raons que va portar a Cemex a acudir un any més al BigMat Day. En primer lloc, pel seu propi emplaçament, Madrid. En segon terme pel fort vincle que manté aquesta companyia amb els magatzems BigMat de la zona centro, amb productes com el ciment gris. I finalment, per l'oportunitat que li obria aquesta fira de presentar el seu últim llançament, el Brico Cemex.

“Una de les crítiques que s'ha fet tradicionalment a les fires és que la tornada de la inversió que realitzes és difícil de veure. Feixos molts contactes però després no els materialitzes. En canvi, el BigMat Day és una fira molt pràctica, en la qual queda clar que l'important és vendre, amb ofertes especials per a l'ocasió”, assenyala Javier Forts.

En aquest sentit, veient que la construcció no acaba de remuntar, Cemex va presentar en el BigMat Day una línia de producte especialment dirigida a la rehabilitació. El Brico Cemex està conformat per ciment (gris o blanc), morter o adhesiu per a rajoles que ve en un pràctic format domèstic de 3 kg. Està especialment dirigit a reparacions i petits treballs d'obra de paleta. Aquest envàs, reutilitzable per fer la barreja, es neteja fàcilment, i inclou una útil taujana aplicadora.

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades

REVISTAS

VÍDEOS DESTACADOS

  • Diseñado, construido y probado por Schlüter-Systems

    Diseñado, construido y probado por Schlüter-Systems

TOP PRODUCTS

NEWSLETTERS

  • Newsletter Arquitectura y Construcción

    17/09/2024

  • Newsletter Arquitectura y Construcción

    12/09/2024

Enllaços destacats

Matelec - IFEMA27&28 Noviembre IFEMA (Madrid)Feria de la Construcción (17 a 19 Octubre 2024)AsefaveAsociación Española de Fabricantes de Fachadas Ligeras y VentanasCEVISAMA (24- 25 febrero, Valencia)PiscinaSpainRebuild Rehabilita - Nebext

ÚLTIMAS NOTICIAS

Empreses destacades

OPINIÓN

ENTIDADES COLABORADORAS

OTRAS SECCIONES

Serveis