Notícies Info Notícies

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a Alemania – España, caras opuestas en el sector de la construcción
La inversió en construcció a Alemanya creix un 5,7% enfront de la caiguda del 7,6% al nostre país

Alemanya – Espanya, cares oposades en el sector de la construcció

Redacció Interempresas05/11/2012
La crisi europea està beneficiant al sector de la construcció alemany, segons un informe elaborat per Cesce. La greu situació que travessen la majoria dels països d'Europa està provocant que els bancs i les asseguradores alemanyes inverteixin al seu propi país. D'aquesta manera, la inversió en construcció va créixer un 5,7% en 2011, una dada que xoca amb la forta caiguda del 7,6% registrada a Espanya.

No obstant això, Alemanya no és el país que va experimentar un major creixement en inversions en el curs passat. Al capdavant de la taula se situen països com Lituània (9,4%), Suècia (9,2%) i Polònia (9%); unes xifres que contrasten amb les importants reculades sofertes a Irlanda (-23,5%), Eslovènia (-21,7%) i Grècia (-17,5%).

L'empitjorament de l'economia a Europa, està afectant de manera directa al sector construcció. La millorança que alguns països van experimentar durant 2011 no sembla tenir continuïtat en aquest 2012 i es quedés en un mer miratge, ja que per 2012 es preveu un descens de la producció del -2%. La previsió per 2013 contempla que el conjunt dels països creixi un +0,5%, si bé existiran important divergències entre països.

De cara a l'exercici 2012, l'activitat del sector en la Unió Europea descendirà un 2%
De cara a l'exercici 2012, l'activitat del sector en la Unió Europea descendirà un 2%.

En termes interanuals, l'activitat constructora europea, igual que a Espanya, ha disminuït al juliol (última dada publicada) un 6,1% en tot el bloc comunitari. Amb descensos del 18% per a Portugal i Eslovènia, del -14% per a Itàlia i del -10% a Regne Unit.

Respecte a la demanda d'habitatges, l'activitat a Espanya continuarà sent molt feble, almenys en els propers 20 mesos, amb unes previsions de 185.000 habitatges nous venuts en 2012. La principal explicació per a aquesta tendència es troba en les restriccions al crèdit, els alts índexs de desocupació i en factors sociodemogràfics, entre ells la reducció de la població resident a Espanya i el saldo migratori net negatiu actual.

La contínua successió de males notícies en l'economia espanyola (recessió, rescat a la banca, rescat al país, …) presenten un escenari que afecta directament al sector construcció, pel qual les noves previsions auguren caigudes del -21% per 2012 i del 8% per 2013. Si ben aquest sector i principalment a Espanya està subjecte a importants volatilitats, per 2014 es preveu una suavización de les pèrdues (-2%).

En termes interanuals, l'activitat constructora a Espanya, segons Eurostat, va descendir un 16,1% en el passat mes de juliol en relació al mateix mes de 2011.

Sector immobiliari

L'edificació residencial continua paralitzada pel gran “estoc” d'habitatges romanents, entre 800.000 i 850.000, que no troben sortida. Els majors obstacles són d'índole financer. L'enduriment de provisions, aplicat sobre els actius en cartera, pot forçar la sortida al mercat d'habitatges a menor preu; però aplicat sobre la nova promoció i sobre les noves hipoteques, pot ser un inconvenient.

Per 2012 i 2013, s'espera que l'estoc d'habitatges a Espanya creixi en 115.000 i 110.00 habitatges respectivament. Fins a 2015, la previsió és que es creuen 100.000 noves llars de mitjana anual.

A Europa, no obstant això, les perspectives són més positives, encara que modestes. Per 2012, s'espera un increment de l'1,8% d'edificació residencial, mentre que per 2013 i 2014 la previsió millora fins al 3,6% per a tots dos anys. Aquest creixement pot haver-se d'al fet que la sortida d'actius i deute immobiliari de les entitats financeres estimuli als inversors, i al fet que els bancs s'estan desprenent dels actius no estratègics dels seus balanços. Tot això pot generar un major dinamisme al mercat.

A Espanya, es preveu que la producció en el sector caigui un 21% en 2012 i un 8% en 2013
A Espanya, es preveu que la producció en el sector caigui un 21% en 2012 i un 8% en 2013.

L'edificació no residencial, no obstant això, trigarà més temps a mostrar signes de millora, tant a Espanya com a Europa. Per 2012, s'espera que aquest tipus de construccions disminueixin en un -10% al nostre país, enfront del -2,7% de mitjana en el continent. Per 2013, la baixada a Espanya serà d'un -1% i es produirà una lleugera pujada en 2014, amb un +1,5%. A Europa, les perspectives són més positives, amb un creixement del 2,4% i 1,8% per 2013 i 2014 respectivament.

Segons Cesce, el problema d'Espanya és que existeix un excés d'oferta producte d'edificació no residencial, la producció de la qual no frena al mateix ritme que la caiguda de la demanda. En aquest subsector s'esperen oportunitats a bon preu a causa de l'estoc que actualment està en mans dels bancs, però resulta pràcticament imprescindible algun símptoma de millora econòmica perquè això tingui un catalitzador sobre la construcció.

Enginyeria civil

L'enginyeria civil és el subsector que pitjors expectatives presenta per al període 2012- 2014. En el cas d'Espanya, les retallades en inversió pública per frenar el dèficit van provocar una caiguda del 34% en 2011, mentre que per 2012, 2013 i 2014 s'espera un descens del 40%, 19% i 10%, respectivament. A pesar que a Europa les perspectives no són tan alarmants com a Espanya, també s'espera per 2012 un descens del 4% en les obres civils del Vell Continent. En 2013 i 2014, aquest subsector presentarà una lleugera millora, amb unes previsions de creixement del 0,6% per a tots dos anys. Segons l'informe de Cesce, el futur a Espanya i Europa passa per restablir la confiança de la inversió privada, actualment en mínims. Per aquest motiu el panorama contempli la continuació de la tendència negativa durant 2013 i 2014.

Cesce

Cesce és una companyia especialitzada en la Gestió Integral del Risc Comercial i en serveis de crèdit que ofereix als seus clients prestacions que abasten totes les fases del negoci. És la capçalera del Grup Cesce, integrat per vuit Companyies de segur de crèdit i de caució amb presència en deu països, Informa D&B (informació financera, comercial, i de màrqueting), i CTI (tecnologia i gestió). L'objectiu del grup és aportar seguretat als intercanvis comercials afavorint al mateix temps el desenvolupament de les empreses.

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades

REVISTAS

VÍDEOS DESTACADOS

  • Diseñado, construido y probado por Schlüter-Systems

    Diseñado, construido y probado por Schlüter-Systems

TOP PRODUCTS

NEWSLETTERS

  • Newsletter Arquitectura y Construcción

    19/09/2024

  • Newsletter Arquitectura y Construcción

    17/09/2024

Enllaços destacats

Asociación Española de Fabricantes de Fachadas Ligeras y VentanasCEVISAMA (24- 25 febrero, Valencia)Matelec - IFEMAFeria de la Construcción (17 a 19 Octubre 2024)Rebuild Rehabilita - NebextPiscinaSpainConstrutec - IFEMA (5-8 noviembre 2024)Asefave27&28 Noviembre IFEMA (Madrid)

ÚLTIMAS NOTICIAS

Empreses destacades

OPINIÓN

ENTIDADES COLABORADORAS

OTRAS SECCIONES

Serveis