Notícies Info Notícies

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a Firmado un acuerdo para la expedición de la TPC para los trabajadores de la madera y el mueble

Signat un acord per a l'expedició de la TPC per als treballadors de la fusta i el moble

11/10/2012

11 d'octubre de 2012

El president de la Fundació Laboral de la Construcció, Juan F. Lazcano, i el president de la Fundació Laboral de la Fusta i el Moble, Antonio Baixauli, han signat un conveni de col·laboració per a l'expedició de la Targeta Professional de la Construcció (TPC), en l'àmbit de la fusta i el moble.

La targeta acreditarà la formació específica rebuda pel treballador en matèria de prevenció de riscos laborals per a aquelles activitats i subsectores de la fusta i el moble, que treballen en obres de construcció, a més de la seva categoria o grup professional, i els seus períodes d'ocupació en les diferents empreses en les quals exerceixi la seva activitat.

Els organismes han acordat mantenir un sistema comú d'acreditació de la formació, conforme al que es disposa en l'article 10 de la Llei 32/2006, de 18 d'octubre, reguladora de la subcontractació en el Sector de la Construcció, i en el Conveni General del Sector de la Construcció.

Així mateix col·laboraran en l'ús i desenvolupament de l'aplicació informàtica de gestió del sistema d'acreditació de la formació, i la determinació dels procediments de treball operatius i constitució d'òrgans mixts que garanteixin l'aplicació d'un sistema únic d'acreditació.

D'esquerra a dreta: Juan F...
D'esquerra a dreta: Juan F. Lazcano, president de la Fundació Laboral de la Construcció, i Antonio Baixauli, president de la Fundació Laboral de la Fusta i el Moble.
Poden sol·licitar-la els treballadors que realitzin la seva activitat en obres de construcció que comporti instal·lació, reparació o manteniment de tot tipus de productes de fusta en les obres de construcció. També podran sol·licitar-la els treballadors en situació de desocupació sempre que tinguin acreditats almenys 30 dies d'alta en els últims 36 mesos.

Per obtenir la Targeta serà requisit imprescindible haver rebut, com a mínim, la formació inicial en matèria de prevenció de riscos laborals, de vuit hores de durada establerta en el conveni general. La sol·licitud de la mateixa es realitzarà en les delegacions territorials de la Fundació Laboral de la Fusta i el Moble i, en la seva absència, en les organitzacions territorials empresarials o sindicals amb les quals la Fundació ha signat un acord.

Des que la Fundació Laboral de la Construcció comencés a expedir la Targeta Professional de la Construcció per als treballadors del sector, ja són més de 643.000 professionals de la construcció que l'han sol·licitat.

Així mateix l'entitat paritària ha signat anteriorment sengles convenis de col·laboració perquè els treballadors pertanyents a l'àmbit del metall, el vidre i la roturación també puguin sol·licitar aquesta acreditació.

Empreses o entitats relacionades

Fundación Laboral de la Construcción

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades

REVISTAS

VÍDEOS DESTACADOS

  • Diseñado, construido y probado por Schlüter-Systems

    Diseñado, construido y probado por Schlüter-Systems

TOP PRODUCTS

NEWSLETTERS

  • Newsletter Arquitectura y Construcción

    17/09/2024

  • Newsletter Arquitectura y Construcción

    12/09/2024

Enllaços destacats

Feria de la Construcción (17 a 19 Octubre 2024)CEVISAMA (24- 25 febrero, Valencia)Matelec - IFEMARebuild Rehabilita - NebextPiscinaSpainAsefave27&28 Noviembre IFEMA (Madrid)Asociación Española de Fabricantes de Fachadas Ligeras y Ventanas

ÚLTIMAS NOTICIAS

Empreses destacades

OPINIÓN

ENTIDADES COLABORADORAS

OTRAS SECCIONES

Serveis