Opinió / Entrevistes Info Opinió / Entrevistes

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a Entrevista a Joan Jofresa Barbany, gerente de Bombas Boyser
“Des dels nostres inicis hem intentat ser molt competitius i flexibles”

Entrevista a Joan Jofresa Barbany, gerent de Bombes Boyser

David Muñoz04/09/2013

Bombes Boyser, empresa especialitzada en la fabricació i comercialització de bombes industrials per a fluids, atresora ja una experiència de 20 anys en aquest sector. Repassem amb el seu gerent, Joan Jofresa Barbany, aquestes dues dècades d'existència, la situació actual de la companyia i els seus plans de futur en matèria d'ampliació de gamma i d'expansió internacional.

Es compleixen 20 anys de la creació de Bombes Boyser, quina valoració fa d'aquestes dues dècades d'existència?

20 anys és un temps considerable i veure el creixement, el desenvolupament i sobretot la consolidació com a empresa, és un gran motiu d'orgull i satisfacció. La valoració és per tant molt positiva, potser impensable si ens remetem 20 anys enrere.

Joan Jofresa Barbany, gerent de Bombes Boyser
Joan Jofresa Barbany, gerent de Bombes Boyser.

Com es va fundar la companyia? Quina evolució ha seguit des de llavors?

La companyia va néixer com una petita comercial que intentava especialitzar-se en el bombament de fluids, amb diferents tipus de bombes volumètriques com a producte i que partia de la meva experiència personal com a empleat en una antiga empresa del sector que, com a tantes altres, no va poder sobreviure a la crisi industrial dels anys 92-93.

És difícil resumir l'evolució de l'empresa ja que aquesta ha estat constant i en alguns períodes fins i tot vertiginosa, però sens dubte la gran evolució o revolució va ser el pas d'empresa comercializadora a empresa fabricadora.

I el sector? Com ha evolucionat el mercat de les bombes industrials per a fluids? Quins són les principals diferències que aprecia entre les versions actuals i les de fa 20 anys?

El sector ha sofert també una evolució constant, s'han anat incorporant noves tecnologies. Així, per exemple, la incorporació d'elements de control del tipus electrònic és cada vegada més important i aporta un major valor afegit. També l'especialització és cada vegada més exhaustiva. Fa 20 anys no hi havia, en general, unes gammes tan completes com les actuals i el client havia d'adaptar-se als equips existents, mentre que avui dia són els equips els qui, per la seva gamma i flexibilitat, s'adapten a les necessitats del client.

Dins de l'ampli sector de les bombes industrials per a fluids, quins destacaria Un. com les principals especialitats de Boyser?

La nostra especialitat és clarament les bombes peristálticas industrials, són el nostre producte basi, si la veritat és que des de fa un parell d'anys estem també especialitzant-nos en bombes rotatives lobulares.

Bombes Boyser té les seves instal·lacions centrals a Santa Eulàlia de Ronçana (Barcelona)
Bombes Boyser té les seves instal·lacions centrals a Santa Eulàlia de Ronçana (Barcelona).

En quins sectors d'activitat tenen actualment una major presència (química, aigua, enologia…)?

Estem presents en diferents sectors d'activitat i especialment en nínxols de mercat de cadascun d'aquests sectors. Per ordre d'importància jo esmentaria; Tractament de l'aigua, Indústria Química, Mineria, Alimentació i Enologia.

Si no estic mal informat, Bombes Boyser està participada pel grup alemany ProMinent. Què suposa això para Vostès i per als seus clients?

Sí, efectivament des de l'any 2009 estem participats majoritàriament pel grup alemany ProMinent. En un món cada vegada més global ha estat sens dubte un pas bàsic cap a endavant a fi de consolidar la nostra internacionalització, accedir a nous mercats i també una oportunitat única de millorar la nostra organització i incrementar la qualitat dels nostres productes aprofitant les sinergies que lògicament es presenten en una situació com aquesta.

Bombes Boyser està present, amb els seus productes, en diferents sectors d'activitat, entre ells...
Bombes Boyser està present, amb els seus productes, en diferents sectors d'activitat, entre ells: Tractament de l'aigua, Indústria Química, Mineria, Alimentació i Enologia.
“Després de 20 anys d'existència crec que podem començar a considerar-nos com una empresa consolidada i ben estructurada”

Han emprès des de Bombes Boyser alguna estratègia d'internacionalització? Si és així, on estan ja presents?

Fins al moment la nostra estratègia d'internacionalització ha estat molt simple ja que ens hem limitat a buscar distribuïdors dels nostres productes als països més interessants per a nosaltres, estant presents en els cinc continents. No obstant això en un futur proper no descartem tenir presència directa en algun país. Aquest podria ser l'inici d'un canvi d'estratègia quant a internacionalització es refereix, especialment quant a producte propi, doncs tampoc podem oblidar els nostres contactes amb diferents empreses multinacionals a qui fabriquem productes personalitzats i que definitivament són una gran aportació per a nosaltres tant a nivell de facturació com d'internacionalització i reconeixement.

Bombes Boyser ha apostat clarament per l'especialització. Creuen que és la millor manera d'arribar al client? Malgrat aquesta estratègia, no es plantegen alguna mesura de diversificació amb la fabricació de noves línies de producte?

Efectivament, som una empresa amb un alt grau d'especialització i amb un catàleg molt específic de productes. I la veritat és que és molt oportuna la pregunta doncs en aquests moments estem treballant en una nova línia de productes amb l'objectiu prioritari de diversificar la nostra oferta.

Des de l'any 2009 Bombes Boyser està participada majoritàriament pel grup alemany ProMinent
Des de l'any 2009 Bombes Boyser està participada majoritàriament pel grup alemany ProMinent.

Quins destacaria Un. com les principals diferències competitives del producte i servei Boyser?

Des dels nostres inicis hem intentat ser molt competitius i flexibles, és sens dubte la clau per a empreses com la nostra, a nivell de producte a través d'un desenvolupament continu del mateix, tractant de ser exigents i evitant conformar-se o detenir-se. A nivell de servei sempre hem intentat estar molt propers als nostres clients intentant ajudar a solucionar els seus problemes amb celeritat. El servei és un factor clau per a nosaltres.

Què últims productes han incorporat a la seva gamma de bombes? Què ressaltaria d'ells? Tenen previst llançar més novetats durant els propers mesos?

En aquests moments estem treballant molt fort en una nova família de bombes lobulares de rotor engomat. És un producte que ve a complementar la nostra gamma de bombes peristálticas, especialment pel que fa a grans cabals. En els propers mesos tenim previst el llançament de nous models.

Bombes Boyser està treballant en una nova línia de productes amb l'objectiu prioritari de diversificar la seva oferta
Bombes Boyser està treballant en una nova línia de productes amb l'objectiu prioritari de diversificar la seva oferta.

Finalment i com a resum: Com es presenta el futur per a Bombes Boyser?

Després de 20 anys d'existència crec que podem començar a considerar-nos com una empresa consolidada i ben estructurada. El futur passa per aprofitar aquesta fonamentació per créixer i per descomptat per augmentar la nostra presència als principals mercats a nivell mundial. Aquest és alhora el nostre objectiu i la nostra esperança de futur.

Comentaris de l'article/notícia

Nou comentari

Atenció

Los comentarios son la opinión de los usuarios y no la del portal. No se admiten comentarios insultantes, racistas o contrarios a las leyes vigentes. No se publicarán comentarios que no tengan relación con la noticia/artículo, o que no cumplan con el Aviso legal y la Política de Protección de Datos.

Advertencias Legales e Información básica sobre Protección de Datos Personales:
Responsable del Tratamiento de sus datos Personales: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Gestionar el contacto con Ud. Conservación: Conservaremos sus datos mientras dure la relación con Ud., seguidamente se guardarán, debidamente bloqueados. Derechos: Puede ejercer los derechos de acceso, rectificación, supresión y portabilidad y los de limitación u oposición al tratamiento, y contactar con el DPD por medio de lopd@interempresas.net. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar una reclamación ante la AEPD.

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades

REVISTAS

VÍDEOS DESTACADOS

  • Guía de instalación y mantenimiento de Discos de Ruptura

    Guía de instalación y mantenimiento de Discos de Ruptura

TOP PRODUCTS

NEWSLETTERS

  • Newsletter Industria del Agua

    04/09/2024

  • Newsletter Industria del Agua

    24/07/2024

Enllaços destacats

AWA Show2beProfei, S.L.Smagua - Feria de ZaragozaEcofira - Feria Valencia

ÚLTIMAS NOTICIAS

Empreses destacades

OPINIÓN

ENTIDADES COLABORADORAS

OTRAS SECCIONES

Serveis