Opinió / Entrevistes Info Opinió / Entrevistes

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a Entrevista a Iñigo Ingunza, director general de Pepperl+Fuchs en España
“Estem aconseguint acompanyar a les empreses espanyoles en els seus projectes en l'exterior”

Entrevista a Iñigo Ingunza, director general de Pepperl+Fuchs a Espanya

David Muñoz18/01/2013
Des de fa més de 60 anys Pepperl+Fuchs és un referent mundial en el desenvolupament i fabricació de sensors electrònics i components per al mercat de l'automatització. Entrevistem al director general de la seva filial a Espanya per conèixer la situació que travessa la companyia al nostre país i algunes de les últimes solucions que ha incorporat a la seva gamma.
Iñigo Ingunza, director general de Pepperl+Fuchs a Espanya
Iñigo Ingunza, director general de Pepperl+Fuchs a Espanya.

Quin balanç fa de l'activitat exercida per Pepperl+Fuchs durant el passat any a Espanya?

Malgrat la situació econòmica del país, podem considerar l'any 2012 com a positiu per a la nostra empresa, ja que hem tancat l'any amb xifres de vendes superiors a l'any anterior, confirmant el creixement i la recuperació de la xifra de negoci. Malgrat les dificultats, estem aconseguint acompanyar a les empreses espanyoles en la seva expansió i en els projectes en l'exterior, donada l'escassa inversió interior.

En quins sectors d'activitat han seguit una evolució més positiva?

En general, en els de energia i tractament d'aigües, a més d'en els usuals de l'automòbil, manipulació de materials, equips mòbils i equips de processos (com a vàlvules) i en tots els habituals de la indústria del procés com a petroli, gas, química, etc.

Les solucions de Pepperl+Fuchs permeten automatitzar molts dels processos del sector químic
Les solucions de Pepperl+Fuchs permeten automatitzar molts dels processos del sector químic.

Podria resumir-nos amb quina estructura explica ja Pepperl-Fuchs a Espanya?

Mantenim una estructura estable, amb oficina central a Bilbao i delegacions a Madrid, Barcelona i Sevilla. Existeix també una empresa de visió artificial, VMT Espanya, i en els últims anys hem mantingut, i fins i tot hem incrementat, el nombre d'empleats.

Centrant-nos en el sector químic, quina gamma de productes/serveis ofereixen ja per a aquest tipus de clients?

En principi, tots els materials i equips de seguretat intrínseca per a les zones amb perill d'explosió, i ara ja les solucions de protecció elèctrica Exe i Exd, equips HMI per a control de processos, wireless, nivells, senyals remots tant per a zona segura com a Zona 1/21 i 2/22, busos de camp, etc.

I quins són les últimes innovacions que han presentat per a aquesta línia de treball?

Treballem en diverses línies de producte, com a detectors inductius per a vàlvules amb moltes millores addicionals, nous aïlladors de SI, sistemes de detecció de nivell, remotes, busos de camp, HMI, PC's, i terminals remots d'última generació.

Al llarg de la seva història, Pepperl+Fuchs s'ha caracteritzat per una clara vocació innovadora
Al llarg de la seva història, Pepperl+Fuchs s'ha caracteritzat per una clara vocació innovadora.

Quins són, al seu judici, les tendències que marcaran els desenvolupaments del futur en el sector de la química?

La química, en ser una de les indústries més diversificades, tant en els productes que crea com en els sectors on s'aplica, estarà sempre en la punta de llança en tecnologia. Per això ha de seguir el seu camí amb les seves polítiques d'inversió en R+D i automatitzar al màxim aquests processos per obtenir una rendibilitat i una fiabilitat en els mateixos. Malgrat la situació dels mercats europeus, seguirà creixent amb vendes en l'exterior.

“La química, en ser una de les indústries més diversificades, tant en els productes que crea com en els sectors on s'aplica, estarà sempre en la punta de llança en tecnologia”

Considera que, en l'àmbit químic, s'ha aconseguit ja un satisfactori grau d'automatització? Queda encara molt camí per recórrer?

Per descomptat que el grau d'automatització és molt gran en aquest tipus d'indústries però sempre és possible millorar, actualitzar i desenvolupar aquells punts o parcel·les on els nous desenvolupaments o solucions d'automatització, ens donin resultats satisfactoris en termes de rendibilitat, tant qualitativa com quantitativament.

Malgrat la difícil situació que travessa el mercat...
Malgrat la difícil situació que travessa el mercat, Pepperl+Fuchs confia a seguir creixent a Espanya a través de la innovació i acompanyant als clients en la seva expansió internacional.

En la seva divisió de productes per a automatització de processos, també ofereixen solucions per a la indústria farmacèutica. En què consisteixen?

Són productes, en general, relacionats amb la gestió del procés i la seva automatització. Equips diferents poden ser els HMI, PC's, Monitors Remots, etc., que han de complir amb GMP per a sales blanques, etc. I també les solucions de Powerscan per a control 1D i 2D del marcat dels productes farmacèutics.

Finalment, com creu que evolucionarà el mercat durant els propers mesos?

La situació està complicada però, a poc a poc, anirà millorant. El mercat químic ha crescut principalment pel desenvolupament de les seves vendes a l'estranger. El mateix ocorre amb la resta de la indústria però esperem que aquest any 2013 sigui, clarament, el de la inflexió cap a un futur més prometedor en el que al mercat espanyol es refereix.

Termex TX1107 per a control de processos en àrees perilloses
Termex TX1107 per a control de processos en àrees perilloses.
Un llegat d'innovació i èxit continu

Pepperl+Fuchs va ser fundada en 1945 per Walter Pepperl i Ludwig Fuchs com a taller de reparació de ràdios. Només tres anys després, Pepperl+Fuchs ja s'obria pas en altres sectors de la producció electrònica, aconseguint desenvolupar el primer interruptor de proximitat en 1958 i el primer amplificador amb transistor que disposava d'un circuit de control intrínsecament segur.

Des dels seus humils orígens, Pepperl+Fuchs s'ha esforçat per progressar fins a convertir-se en una empresa industrial diversificada i en un referent en la fabricació de tecnologia de detecció, seguretat intrínseca i tecnologia de protecció contra explosions. Cuenta amb una plantilla de 5.200 empleats, més de 80 filials i plantes de fabricació certificades segons ISO9001 a Alemanya, EUA, Singapur, Hongria, Indonèsia i Vietnam.

Empreses o entitats relacionades

Pepperl + Fuchs, S.A.

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades

REVISTAS

VÍDEOS DESTACADOS

  • Guía de instalación y mantenimiento de Discos de Ruptura

    Guía de instalación y mantenimiento de Discos de Ruptura

TOP PRODUCTS

NEWSLETTERS

  • Newsletter Industria del Agua

    04/09/2024

  • Newsletter Industria del Agua

    24/07/2024

Enllaços destacats

Profei, S.L.AWA Show2beEcofira - Feria ValenciaSmagua - Feria de Zaragoza

ÚLTIMAS NOTICIAS

Empreses destacades

OPINIÓN

ENTIDADES COLABORADORAS

OTRAS SECCIONES

Serveis