Notícies Info Notícies

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a Adasa investiga nuevas tecnologías para el tratamiento de aguas residuales
L'empresa engega un projecte que compta amb el finançament del CDTI a través del seu programa Innpronta

Adasa investiga noves tecnologies per al tractament d'aigües residuals

Redacció Interempresas13/01/2012

13 de gener de 2012

Adasa, empresa integrada en el negoci de Sistemes i Tecnologia del grup Comsa Emte, ha engegat un projecte de depuració d'aigües residuals, valorat en 15,5 milions d'euros i finançat pel Centre per al Desenvolupament Tecnològic Industrial (CDTI). El projecte, denominat Ítaca, pretén estudiar noves tecnologies de depuració d'aigües residuals industrials i urbanes que permetin, de manera eficient i sostenible, convertir el procés de tractament en una estratègia per a la reutilització, l'aprofitament de substàncies, subproductes i residus i la valorització energètica, minimitzant els impactes en el mitjà natural.

Adasa lidera un dels consorcis seleccionats, format per deu empreses –entre les quals es troba Deisa, també de Comsa Emte— i onze universitats i centres tecnològics. Una de les empreses participants, Dow Chemical Ibèrica S.L., participa amb un 11,5% del pressupost total d'aquest projecte, en col·laboració amb el Centri Tecnológic de la Química de Catalunya (CTQC) com OPI adscrita a Dow.

El projecte, amb un pressupost de 15,5 milions d'euros investigarà, a l'àrea del medi ambient, diferents temàtiques en l'àmbit de la depuració d'aigües residuals, sota el títol de ‘Investigació de tecnologies de tractament, reutilització i control per a la sostenibilitat futura de la depuració d'aigües (Ítaca)’.

Foto: Science Pics
Foto: Science Pics.

El projecte es completarà al desembre de 2014 i està compost per un total de sis fases. Actualment es troba en la seva etapa inicial, en la qual el consorci que abandera Adasa ha establert les bases per a les diferents activitats i tecnologies que s'investigaran i desenvoluparan, conjuminant els esforços i promovent el coneixement i la interacció de tots els participants.

El passat mes de novembre el projecte Ítaca va ser seleccionat pel programa Innpronta, dirigit a finançar grans iniciatives d'investigació industrial i promogut pel Centre per al Desenvolupament Tecnològic Industrial (CDTI). Innpronta finança projectes de caràcter estratègic i llarg abast cientificotècnic, basats en àrees tecnològiques de futur amb projecció econòmica i comercial a nivell internacional. A aquesta primera convocatòria es van presentar 42 sol·licituds de les quals han estat seleccionats 7 projectes d'investigació.

La selecció d'Ítaca per part del CDTI corrobora la clara aposta d'Adasa i les empreses de Comsa Emte pel R+D+i com a instrument estratègic de creixement i la seva vocació de millora del benestar de la societat, el seu desenvolupament sostenible i la preservació del medi ambient.

Foto: Science Pics
Foto: Science Pics.

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades