Notícies Info Notícies

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a Molecor aumenta la eficacia y eficiencia del mercado para instalaciones de riego con agua regenerada
Les canonades TOM de PVC Orientat permeten una major capacitat hidràulica per a un mateix diàmetre nominal

Molecor augmenta l'eficàcia i eficiència del mercat per a instal·lacions de reg amb aigua regenerada

Redacció Interempresas14/07/2011

14 de juliol de 2011

Molecor, empresa espanyola pionera en tecnologia i fabricació de maquinària i productes de PVC-O per a la canalització d'aigües, ofereix major eficàcia i compromís mediambiental en les seves canonades TOM. Les canonades de PVC Orientat per a la canalització d'aigua a pressió posseeixen característiques i qualitats inigualables, en comparació de canonades d'altres materials existents al mercat, gràcies al procés d'orientació molecular en la seva fabricació.
Les canonades TOM de PVC-O presenten una major capacitat hidràulica per a un mateix diàmetre nominal. En comparació d'altres materials plàstics, aquesta millora es deu al menor espessor de la paret del tub, ja que, li fa tenir una major secció de pas de fluid. Pel que fa a canonades de fosa dúctil, la millora es deu a la menor rugosidad del material, la qual cosa suposa que les pèrdues de càrrega siguin molt menors.

Les millores que s'aconsegueixen en capacitat hidràulica van del 15% al 40%, depenent del material i del diàmetre del tub amb que es compari.

Apilament de canonades de Molecor per a aigua regenerada
Apilament de canonades de Molecor per a aigua regenerada.
Les canonades ofereixen també una alta resistència a l'impacte i a la propagació de les esquerdes a causa de l'estructura laminar del material. La canonada TOM és pràcticament indestructible davant els cops, amb el que es redueix la possibilitat de trencaments durant la instal·lació o proves del material produïdes per l'impacte de pedres. També presenta un millor comportament enfront de cops d'ariet, a causa de la menor celeritat del PVC-O enfront d'altres materials. La gran diferència es troba en comparar-ho amb canonades de fosa dúctil, obtenint-se cops d'ariet tres vegades inferior. Això fa que augmenti de forma considerable la seguretat de tots els elements de la xarxa en obertures i tancaments bruscs de vàlvules o en arrencades d'impulsions.
Una dels grans avantatges de les canonades TOM radiquen en la seva gran flexibilitat. L'alt mòdul elàstic que presenta la canonada li permet suportar deformacions de fins al 100% del diàmetre sense sofrir danys estructurals, ja que recupera la seva forma original immediatament després de cessar l'esforç que produeix aquesta deformació.

De la mateixa forma ofereix una alta resistència als agents químics. El PVC és un material inert químicament enfront de tots els materials presents en la naturalesa, per la qual cosa no cal tenir especial cura en l'estudi, tant de la naturalesa del sòl on es va a enterrar la canonada com de la qualitat de l'aigua que va a circular per l'interior. El PVC-O és un material homogeni químicament i resistent a la corrosió, és a dir, sense recobriments ni proteccions catòdiques que en cas de despreniment o malament funció redueixen la vida de la canonada.

Instal·lació d'una canonada TOM de 315 mm en una rasa
Instal·lació d'una canonada TOM de 315 mm en una rasa.
Molecor ofereix amb aquesta canonada un major rendiment d'instal·lació. A causa del seu menor pes és més lleugera i manejable que els tubs fabricats amb altres materials. La manipulació i la connexió dels tubs es pot fer manualment fins al diàmetre 250mm; per a majors diàmetres, encara que es necessita un element mecànic per facilitar el moviment, no és necessària una grua de gran tonatge com en el cas de les canonades de fosa dúctil. D'aquesta forma, es minimitza tant la mà d'obra com a ús de maquinària pesada, minimitzant costos d'instal·lació.
Avantatges mediambientals

La canonada TOM és molt respectuosa amb el medi ambient a causa de:

- Optimització de recursos naturals: s'utilitza menys matèria primera per aconseguir un tub de majors prestacions tècniques, ja que, el procés d'orientació molecular redueix de forma considerable l'espessor de la paret del tub. Per tant, també es consumeix menys quantitat de petroli que per fabricar altres canonades plàstiques.

- Eficiència energètica: el consum energètic necessari per fabricar la canonada és bastant inferior al requerit per fabricar canonades metàl·liques, i a causa de l'innovador sistema productiu desenvolupat per Molecor, també millora el rendiment energètic enfront de la fabricació d'altres canonades plàstiques.

- Optimització de recursos hídrics: la completa estanqueïtat de les unions i la durabilitat de la canonada enfront de degradacions, eviten fugides de l'aigua canalitzada.

- El PVC és un material 100% reciclable que pot reutilitzar-se per a moltes altres aplicacions.

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades

REVISTAS

VÍDEOS DESTACADOS

  • Guía de instalación y mantenimiento de Discos de Ruptura

    Guía de instalación y mantenimiento de Discos de Ruptura

TOP PRODUCTS

NEWSLETTERS

  • Newsletter Industria del Agua

    04/09/2024

  • Newsletter Industria del Agua

    24/07/2024

Enllaços destacats

Ecofira - Feria ValenciaProfei, S.L.AWA Show2beSmagua - Feria de Zaragoza

ÚLTIMAS NOTICIAS

Empreses destacades

OPINIÓN

ENTIDADES COLABORADORAS

OTRAS SECCIONES

Serveis