Notícies Info Notícies

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a Más de 200 agricultores de Huelva se forman en técnicas de uso eficiente de la energía en iluminación y uso de riego

Més de 200 agricultors de Huelva es formen en tècniques d'ús eficient de l'energia en il luminació i ús de reg

16/06/2011

16 juny 2011

La Conselleria d'Economia, Innovació i Ciència de la Junta d'Andalusia a través de l'Agència Andalusa de l'Energia ha impartit a la província de Huelva entre els dies 25 de maig i 10 de juny un total de deu cursos de formació en tècniques d'ús eficient de l'energia en l'agricultura, dels quals s'han beneficiat més de 200 ramaders, agricultors, empresaris i professionals d'aquests sectors, així com a tècnics agrícoles en actiu i organitzacions agràries.

Els cursos, que s'han impartit en les localitats de Almonte, Beas, Escacena del Camp, Huelva, Moguer, Palos de la Frontera i Rociana del Comtat, mostren actuacions per introduir mesures d'estalvi i eficiència energètica en l'agricultura de regadiu, hivernacles, el cultiu de l'oliverar i en instal·lacions ramaderes, així com les possibilitats existents per estalviar combustible en l'ús del tractor, entre d'altres.

La maquinària agrícola juntament amb el regadiu suposa prop del 70% del consum energètic del sector. Així, una utilització correcta de la maquinària produeix un estalvi de combustible i de temps (al planificar el seu ús) superior al 15%, que arriba fins al 30% amb una conducció eficient. L'organització en els recorreguts, el marcatge de passades i la forma de fer les capçaleres, per exemple, afavoreixen aquest estalvi.

En aquests cursos, de quatre hores de durada i impartits en totes les províncies andaluses pel Col·legi d'Enginyers Tècnics Agrícoles d'Andalusia Occidental, els agricultors poden aprendre que amb un adequat manteniment del tractor o evitant les operacions agrícoles en condicions desfavorables del sòl (per exemple, el sòl humit demanda major potència) es pot estalviar fins a un 25% de combustible.

La climatització, estanquitat, la il·luminació-substituint les làmpades incandescents per fluorescents-i el manteniment dels equips de l'explotació són alguns dels elements sobre els quals incidir per estalviar energia a les instal·lacions ramaderes. El consum energètic associat al sector primari l'any 2009 va ser de 1.070,3 ktep (kilotones equivalents de petroli), un 4,3% menys que l'any 2008. Aquest consum, suposa el 7,7% de l'energia final consumida a Andalusia i el situa com el sector de menys demanda energètica, segons dades de l'Agència Andalusa de l'Energia.

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades

REVISTAS

VÍDEOS DESTACADOS

  • Guía de instalación y mantenimiento de Discos de Ruptura

    Guía de instalación y mantenimiento de Discos de Ruptura

TOP PRODUCTS

NEWSLETTERS

  • Newsletter Industria del Agua

    18/09/2024

  • Newsletter Industria del Agua

    04/09/2024

Enllaços destacats

AWA Show2beEcofira - Feria ValenciaProfei, S.L.Smagua - Feria de Zaragoza

ÚLTIMAS NOTICIAS

Empreses destacades

OPINIÓN

ENTIDADES COLABORADORAS

OTRAS SECCIONES

Serveis