Notícies Info Notícies

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a La Palma elimina vertidos de aguas negras al subsuelo

La Palma elimina abocaments d'aigües negres al subsòl

09/06/2011

9 juny 2011

L'Ajuntament de Breña Baja, amb finançament del Govern de Canàries i del Cabildo de La Palma, està immers actualment en l'execució de dues actuacions paral·leles que permetran millorar el tractament d'aigües negres al municipi palmeño, amb un pressupost global superior als 1, 5 milions d'euros.

La idea de la corporació local és l'aprofitament integral de la nova depuradora comarcal, ubicada a la capçalera nord de l'aeroport, per eliminar tractaments d'aigües residuals poc adequats. Les dues obres previstes ja estan en marxa. D'una banda, la Direcció General d'Aigües s'encarrega de la connexió de la zona industrial Urpal, polígon que comparteixen Breña Baja i Breña Alta, amb un cost de 1,2 milions, mentre que el Consell Insular d'Aigües assumeix, amb més de 300.000 euros, els ramals amb la xarxa troncal dels nuclis poblacionals de Sant Josep i Sant Antoni.

En el cas del polígon de Urpal la situació és més complexa, ja que les empreses allà instal no compten amb depuradora i aboquen 300 metres cúbics diaris d'aigües negres al subsòl, que podrien afectar a zones de bany i de pesca esportiva, encara que és cert que els residus industrials més perillosos si són tractats fora d'aquest espai per empreses autoritzades a aquest efecte. La xarxa de sanejament s'estendrà per la zona costanera dels dos municipis a l'aeroport.

L'actuació del Consell Insular d'Aigües està, al contrari, centrada en els habitatges dels dos nuclis més importants del municipi. L'obra, que va ser exigida per l'ajuntament breñusco com a compensació per permetre la instal·lació de la depuradora a la seva localitat, té per objecte deixar sense ús els pous negres en els que actualment aboquen la gran majoria de les cases de Sant Josep i Sant Antoni, encara que algunes edificacions tenen petites depuradores pròpies.

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades