Notícies Info Notícies

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a México ya tiene una ciudad autosostenible

Mèxic ja té una ciutat autosostenible

04/04/2011

4 abril 2011

Situada en els Alts de Chiapas es troba Santiago La Pineda, la primera ciutat autosostenible del món que compta amb cases ecològiques dissenyades per estalviar energia i aigua a través de la integració de diversos serveis.

Per a la construcció d'aquesta ciutat es van invertir més de 357 milions de pesos, amb els quals es beneficiaran a més de 1,000 famílies que abans estaven distribuïdes en 14 localitats amb mancances d'aigua potable, drenatge, enllumenat públic, serveis d'educació i salut.

Amb això, Mèxic s'avança a Abu Dhabi als Emirats Àrabs, que planeja una ciutat zero emissions de gasos hivernacle i zero deixalles que inclou zones especials econòmiques i un centre d'innovacions.

Santiago La Pineda també disposa d'una planta de tractament d'aigües residuals que permetrà netejar l'aigua ja utilitzada i destinar-la a usos productius.

També compta amb granges avícoles, hivernacles, un complex integral per a processament de cafè, vivers i una planta ensambladora de mobles, que impulsaran l'economia de la regió.

Durant la recent inauguració, el president de la república Felipe Calderón va assegurar que a Mèxic s'estan construint ciutats rurals, perquè la idea és buscar que la gent visqui junta.

Una de les dades interessants d'aquesta ciutat és que va ser construïda per la dispersió de la població, ja que estaven integrats en cinc comunitats per 115 famílies ubicades a la capçalera municipal.

El projecte contempla la construcció de 465 habitatges nous i la rehabilitació de 489, per beneficiar a 10 localitats.

Al costat de les cases se situa la zona comercial, un mercat de 10 locals on es proveiran de carn, fruites i verdures, articles de ferreteria i hi haurà una cuina econòmica, els microempresaris que els atenguin seran capacitats per personal de la Secretaria d'Economia.

Santiago La Pineda abans era una zona de cases de fusta, pisos de terra i fosses sèptiques, avui és una pintura de colors on els seus més de 2,800 habitants lluitaran per deixar enrere l'estigma de la marginació i la pobresa.

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades

REVISTAS

VÍDEOS DESTACADOS

  • Guía de instalación y mantenimiento de Discos de Ruptura

    Guía de instalación y mantenimiento de Discos de Ruptura

TOP PRODUCTS

NEWSLETTERS

  • Newsletter Industria del Agua

    18/09/2024

  • Newsletter Industria del Agua

    04/09/2024

Enllaços destacats

Smagua - Feria de ZaragozaProfei, S.L.Ecofira - Feria ValenciaAWA Show2be

ÚLTIMAS NOTICIAS

Empreses destacades

OPINIÓN

ENTIDADES COLABORADORAS

OTRAS SECCIONES

Serveis