Notícies Info Notícies

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a Terranova expone su gestión en la descontaminación de suelos industriales
En el marc de la 'Jornada sobre Sostenibilitat i sòls contaminats' de Apromar

Terranova exposa la seva gestió en la descontaminació de sòls industrials

Redacció Interempreses17/03/2009

17 març 2009

Terranova ha participat en la primera 'Jornada sobre Sostenibilitat i Sòls Contaminats' que s'ha celebrat a les instal·lacions del Col·legi Oficial d'Enginyers de Camins, Canals i Ports del País Basc. L'acte, que ha estat organitzat per l'Associació Professional Interdisciplinar de Medi Ambient (Apromar), ha comptat amb la intervenció d'experts en la matèria a través de diverses ponències, entre elles la dictada per Terranova que ha versat sobre el procés de descontaminació d'els terrenys industrials de Antxo per a la posterior actuació de regeneració urbanística de la localitat guipuscoana de Pasaia.

Aquesta actuació s'emmarca dins de l'activitat de divulgació que sobre sòls contaminats desenvolupa Terranova. Com a expert en sòls contaminats, Terranova ha dut a terme més de cent actuacions en aquesta àrea. Cal esmentar per la seva importància les relacionades amb zones industrials i empreses com Alts Forns de Biscaia, Smurffit Nervión, Aceralia o Cepsa, juntament amb més de 50 projectes de sanejament.

La primera 'Jornada sobre Sostenibilitat i Sòls Contaminats' ha estat organitzat per l'Associació Professional Interdisciplinar de Medi Ambient...
La primera 'Jornada sobre Sostenibilitat i Sòls Contaminats' ha estat organitzat per l'Associació Professional Interdisciplinar de Medi Ambient (Apromar).

Badia de Pasaia

Terranova ha exposat en la jornada de Apromar les tasques realitzades a la badia de Pasaia. Es tracta d'un exemple del seu treball habitual sobre sòls contaminats que, en aquest cas, ha tingut un recorregut temporal de 5 anys i 5 mesos des de les primeres preses de mostres.

La parcel en qüestió, de gairebé 37.000 metres quadrats, havia estat ocupada per tres empreses: una foneria, un magatzem i fàbrica de productes enològics i aromes per a l'alimentació, i una distribuïdora de combustible que tenia en aquesta zona els seus dipòsits.

En aquesta actuació encarregada pel Departament d'Habitatge i Afers Socials del Govern Basc, l'objectiu dels tècnics de Terranova era el de determinar la incidència de més de set dècades d'activitat industrial sobre l'anomenada zona de Antxo i posar en pràctica les mesures necessàries per a la descontaminació, regeneració i adequació del solar afectat, sobre l'es preveu una actuació urbanística.

En aquesta actuació l'objectiu dels tècnics de Terranova era el de determinar la incidència de més de set dècades d'activitat industrial sobre la zona de Antxo i posar en pràctica la descontaminació, regeneració i adequació del solar afectat

15 anys d'experiència en descontaminació i formació

Com especialista en el tema, gràcies a l'experiència adquirida a través de més de 15 anys d'activitat desenvolupada, Terranova porta a terme diferents activitats en l'àrea de formació entre les quals destaca la docència en cursos especialitzats i estudis de postgrau. Així, Terranova és l'encarregada d'impartir els mòduls relacionats amb els sòls contaminats en els màsters d'Enginyeria i Gestió Mediambiental al campus de Bilbao de la Universitat de Deusto, d'Enginyeria del Medi Ambient de la Universitat de Saragossa i el de Gestió Integral i Desenvolupament Sostenible de la Universitat CEU a Valladolid.

A més d'en l'àmbit universitari, Terranova ha impartit cursos i jornades en actes organitzats per diferents cambres de comerç, associacions sectorials i altres organismes. Entre les organitzacions amb les que han col·laborat destaca l'Associació del Clúster d'Indústries de Medi Ambient (aClima), la Federació d'Organitzacions Empresarials de Soria (foEs), la Federació Espanyola de Municipis i Províncies o la Federació Biscaina d'Empreses del Metall. Al mateix temps participa habitualment en seminaris a nivell estatal per donar a conèixer qüestions relatives la normativa i l'actuació en sòls contaminats.

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades

REVISTAS

VÍDEOS DESTACADOS

  • Guía de instalación y mantenimiento de Discos de Ruptura

    Guía de instalación y mantenimiento de Discos de Ruptura

TOP PRODUCTS

NEWSLETTERS

  • Newsletter Industria del Agua

    18/09/2024

  • Newsletter Industria del Agua

    04/09/2024

Enllaços destacats

Smagua - Feria de ZaragozaProfei, S.L.AWA Show2beEcofira - Feria Valencia

ÚLTIMAS NOTICIAS

Empreses destacades

OPINIÓN

ENTIDADES COLABORADORAS

OTRAS SECCIONES

Serveis