Notícies Info Notícies

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a El compromiso ambiental protagoniza el 4º Congreso de Áreas Empresariales
Més de 200 experts i professionals es van donar cita a Saragossa per debatre sobre el futur del sector de les àrees empresarials

El compromís ambiental protagonitza el 4t Congrés d'Àrees Empresarials

Redacció Interempreses05/05/2008

5 maig 2008

La Coordinadora Espanyola de Polígons Empresarials (CEPE), en col·laboració amb l'Associació d'Industrials AIC, que associa a més de 500 empreses en l'àrea de Saragossa, va celebrar els passats dies 3 i 4 d'abril a l'esmentada capital aragonesa la quarta edició del Congrés Nacional d'Àrees Empresarials.
Ponència de les àrees d'activitat econòmica en el segle XX
Ponència de les àrees d'activitat econòmica en el segle XX.
Aquesta edició va estar marcada per la innovadora iniciativa de les entitats organitzadores, que van decidir comptabilitzar les emissions de diòxid de carboni-un dels sis gasos que produeixen l'anomenat efecte hivernacle-per tal de compensar les mateixes amb accions concretes com la compra de drets d'emissió o la inversió en projectes que redueixin la seva presència en l'atmosfera.

Durant dos dies, més de dues-centes persones entre empresaris, professionals i experts en la gestió d'espais industrials provinents de diferents comunitats autònomes, representants de l'Administració Local i Regional, i dues delegacions de Portugal de les Cambres Municipals de Vendas Novas i Trofa, van intercanviar experiències i van debatre sobre el futur del sector.

L'objectiu d'aquesta trobada es va basar en la posada en comú del coneixement sobre el futur de les àrees empresarials, els serveis prestats en l'actualitat, el disseny i desenvolupament d'actuacions concretes per modernitzar les instal·lacions més antigues, i la necessitat de continuar i enfortir les línies de cooperació entre les administracions públiques i els empresaris per donar resposta a les seves necessitats i garantir el futur de les àrees empresarials.

El Congrés es va estructurar en quatre ponències i tres taules de treball en què es van buscar solucions a les inquietuds que han manifestant els agents i representants de les associacions de polígons i parcs empresarials espanyols en l'últim any.

L'acte oficial d'obertura va ser presidit per Arturo Aliaga, Conseller d'Indústria, Comerç i Turisme del Govern d'Aragó, qui va estar acompanyat per Aurelio López de Hita, president de CEPYME Aragó, José Antonio Vicente, director general de Fira de Saragossa i els presidents de CEPE i l'AIC, Luis Noguera i Juan Pedro Márquez, respectivament.

Antonio Gasión, com a conseller delegat de La ciutat del motor d'Aragó, va protagonitzar la primera conferència. El van seguir sengles ponències sobre energia solar fotovoltaica i plans d'emergència en parcs empresarials. El matí va concloure amb una taula de treball que va obrir el debat sobre la situació del mercat immobiliari industrial.

A la tarda els protagonistes dissertar sobre les àrees d'activitat econòmica del segle XXI, participant Javier del Olmo, Conseller d'Indústria i Desenvolupament Tecnològic del Govern de Cantàbria, Ana Perpiñá, Directora de producció de sòl industrial de Sepes, Elisa Tuñón, tècnic de Seguretat i Promoció Industrial Valenciana; Severiano Arias, director de l'Institut de Foment de la Regió de Múrcia i Lluís Berenguer, sotsdirector de l'Institut Català del Sòl (Incasòl).

En la jornada de divendres es va reobrir de nou el debat, aquest cop sota la perspectiva de les possibilitats que existeixen per dinamitzar els parcs empresarials en la qual van intervenir Antonio Ruiz, Conseller Delegat de Expacio Merida i Expacio Navalmoral; Manuel Gómez Ijalba, Tinent d'Alcalde de Ajuntament de Logronyo; Sonia Méndez, Regidor d'Economia i Ocupació del Concello de Lugo i Gonzalo Alonso, President de la Federació de Polígons industrials d'Astúries.

Javier Fernández, delegat del Govern a Aragó, José Antonio Vicente, director general de Fira de Saragossa; Luis Noguera i Juan Pedro Márquez...
Javier Fernández, delegat del Govern a Aragó, José Antonio Vicente, director general de Fira de Saragossa; Luis Noguera i Juan Pedro Márquez, van clausurar el Congrés.
Per continuar la jornada va tenir lloc una ponència sobre responsabilitat social corporativa i la nova llei de responsabilitat ambiental i el punt final va anar a càrrec de la Coordinadora Espanyola de Polígons Empresarials, que va presentar el projecte Consolida, una iniciativa que sorgeix per a satisfer les necessitats d'assessorament especialitzat que tant les empreses com les àrees industrials reclamen per al desenvolupament de la seva competitivitat.

La quarta edició del Congrés Nacional d'Àrees Empresarials es va celebrar en el marc de la segona edició de la Fira LOGIS Polígons Empresarials, trobada internacional entre els promotors de les àrees empresarials i els industrials interessats en conèixer l'oferta de sòl industrial i logístic i els serveis prestats en aquestes àrees.

Empreses o entitats relacionades

Feria de Zaragoza

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades

REVISTAS

VÍDEOS DESTACADOS

  • Guía de instalación y mantenimiento de Discos de Ruptura

    Guía de instalación y mantenimiento de Discos de Ruptura

TOP PRODUCTS

NEWSLETTERS

  • Newsletter Industria del Agua

    04/09/2024

  • Newsletter Industria del Agua

    24/07/2024

Enllaços destacats

Smagua - Feria de ZaragozaProfei, S.L.AWA Show2beEcofira - Feria Valencia

ÚLTIMAS NOTICIAS

Empreses destacades

OPINIÓN

ENTIDADES COLABORADORAS

OTRAS SECCIONES

Serveis