Notícies Info Notícies

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a Aguas de Valencia y Aguas de Málaga logran los primeros certificados Aenor de Gestión del Riesgo

Aigües de València i Aigües de Màlaga aconsegueixen els primers certificats Aenor de Gestió del Risc

18/07/2013

18 de juliol de 2013

Aigües de València i Aigües de Màlaga (Emasa) s'han convertit en les primeres organitzacions que obtenen el certificat de Gestió del Risc que concedeix la Associació Espanyola de Normalització i Certificació (Aenor).

Aquesta nova certificació, conforme a l'especificació tècnica Aenor EA 31, publicada en 2013, acredita que les organitzacions han implantat un Sistema de Gestió del Risc, que contribueix a minimitzar aquells riscos globals que poden afectar a les organitzacions, assegurant la seva sostenibilitat i la consecució dels seus objectius. L'especificació Aenor EA 31 recull les recomanacions i directrius de la Norma internacional UNEIX-ISO 31000 Gestió del risc: Principis i directrius, que és una norma de caràcter no certificable.

A més, aquesta certificació té altres beneficis: contribueix a mitigar els possibles danys i efectes causats per incidències reals i promou les pràctiques adequades per poder respondre davant aquestes situacions d'emergència, assegurant la continuïtat de les activitats i la tornada a la normalitat en un temps mínim. Per exemple, davant un accident greu o un problema informàtic o un incendi en les instal·lacions critiques. Així mateix, les empreses han d'establir indicadors per al seguiment i revisió dels riscos.

Aquesta certificació acredita que les organitzacions compleixen amb els requisits de l'especificació tècnica AenorEA 31...

Aquesta certificació acredita que les organitzacions compleixen amb els requisits de l'especificació tècnica AenorEA 31.

Aquesta certificació, pionera en la gestió del risc en les organitzacions, està basada en la metodologia de millora contínua i és compatible amb altres sistemes de gestió, com el de qualitat descrit en la norma ISO 9001 o el de gestió ambiental ISO 14001.

Està dirigida a totes les organitzacions, independentment del sector d'activitat, grandària i és aplicable a totes les activitats d'una organització, considerant tots els riscos. Per obtenir el reconeixement, les organitzacions han de complir els requisits de l'especificació Aenor ‘EA 31’. Així, han d'identificar, analitzar, avaluar i tractar els riscos als quals estan sotmeses les seves activitats, per poder controlar-los i reaccionar.

En el cas dels riscos externs, van des d'ambientals (per exemple, una fuita de gas), fins a problemes de finançament (un crèdit denegat), passant per l'actualització de les noves tecnologies, nous competidors o canvis en els gustos dels consumidors, entre uns altres. En el cas dels factors interns, els riscos van des d'aquells d'infraestructures critiques (com la caiguda d'un Centre de Procesaments de dades), fins a riscos de seguretat de la informació (atacs informàtics), laborals (un accident del personal), sanitaris (episodis de contaminació inherents a la gestió de l'aigua) o de govern de l'organització (males pràctiques de gestió), entre uns altres.

El conseller delegat d'Aigües de València, Dionisio García, i el regidor de Medi ambient de l'Ajuntament de Màlaga i vicepresident i conseller delegat d'Emasa, Raúl Jiménez, han rebut els reconeixements del president d'Aenor, Manuel López Cachero, en un acte celebrat a la seu central d'Aenor.

Empreses o entitats relacionades

Asociación Española de Normalización y Certificación

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades

REVISTAS

VÍDEOS DESTACADOS

  • Guía de instalación y mantenimiento de Discos de Ruptura

    Guía de instalación y mantenimiento de Discos de Ruptura

TOP PRODUCTS

NEWSLETTERS

  • Newsletter Industria del Agua

    04/09/2024

  • Newsletter Industria del Agua

    24/07/2024

Enllaços destacats

Ecofira - Feria ValenciaProfei, S.L.Smagua - Feria de ZaragozaAWA Show2be

ÚLTIMAS NOTICIAS

Empreses destacades

OPINIÓN

ENTIDADES COLABORADORAS

OTRAS SECCIONES

Serveis