Notícies Info Notícies

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a Saint-Gobain PAM muestra los últimos resultados de su ‘Programa Innova’
Única empresa espanyola fabricant de canonades de fosa dúctil

Saint-Gobain PAM mostra els últims resultats del seu ‘Programa Innova’

David Muñoz31/05/2013
Saint-Gobain PAM Espanya, especialista en conduccions de fosa dúctil, ve mantenint des de fa anys una forta aposta per la innovació. El passat 28 de maig, en una roda de premsa celebrada en les seves instal·lacions de Madrid, va donar a conèixer tres dels últims fruits d'aquesta vocació creadora: el seu nou catàleg corporatiu, la reorganització de la seva xarxa comercial i els canvis introduïts en el procés de producció de la seva fàbrica de Santander.

Saint-Gobain PAM Espanya ha llançat el nou catàleg ‘Canalitzacions de fosa dúctil per a proveïment d'aigua potable, reg i sanejament’, en el qual informa, de manera visual i senzilla, dels seus sistemes complets de canalitzacions en fosa dúctil per als diferents mercats d'aigua, així com dels principals canvis de la nova versió de la Norma UNE-EN 545:2011.

D'esquerra a dreta...
D'esquerra a dreta: José Luis Solana, director Comercial i de Màrqueting de SGPAM, Gema Carners, directora de Màrqueting de SGPAM, i Félix Saucedo, director Tècnic de SGPAM.

Com assenyalava Gema Carners, directora de Màrqueting de Saint-Gobain PAM Espanya, es tracta d'un catàleg totalment “innovador” estructurat en tres grans blocs. El primer d'ells se centra a comunicar clarament al mercat els avantatges que suposa poder treballar amb un fabricant nacional amb planta productiva pròpia a Santander.

Una clara aposta pel mercat espanyol que es veu a més enfortida per la voluntat de la companyia de reforçar la ‘marca Espanya’, com demostra el fet d'haver col·locat al nou catàleg el segell ‘Made in Spain’ que identifica els seus productes, marques i fàbrica. Un segell que reconeix una important labor en el desenvolupament de l'ocupació, el creixement i benestar social.

Com a segon gran bloc, el nou catàleg incideix en la importància que té en Saint-Gobain PAM el concepte de ‘sostenibilitat’, introduint-ho en tot el cicle de vida útil del producte. Això es manifesta en dades destacades com que ja en 2008 la seva fàbrica de Santander va transformar més de 200.000 t de ferralla o que l'aigua usada en els seus processos es recicla mitjançant una depuradora integrada en la planta de fabricació.

I el tercer bloc del nou catàleg correspon a la informació de producte, classificant les diferents gammes de canonades Saint-Gobain PAM en funció dels tres mercats als quals es dirigeixen: proveïment d'aigua potable, reg i sanejament; una estructura que permet al lector localitzar i identificar de manera ràpida la informació corresponent a cadascuna de les gammes de canonada, acompanyada visualment amb gràfics de gran utilitat per als responsables en la presa de decisions de les obres hidràuliques.

Així mateix, la publicació recull els principals canvis de la norma UNE-EN 545:2011 ‘Tubs, ràcords i accessoris de fosa dúctil i les seves unions per a canalitzacions d'aigua’, una normativa que té com a objectiu assegurar la bona adequació de les normes a les necessitats dels usuaris, així com integrar les innovacions tècniques que permetin una major eficiència i optimització del consum dels recursos hídrics.

Reorganització de la xarxa comercial

Saint-Gobain PAM Espanya ha dut a terme recentment la reorganització de la seva xarxa comercial per adaptar-se al nou escenari del mercat nacional. Amb els objectius de potenciar la relació amb el client -facilitant el flux d'informació entre el client i la companyia- i aconseguir una gestió comercial integral amb el binomi Màrqueting-Vendes, Saint-Gobain PAM Espanya compta amb una xarxa de 21 delegats de venda: 12 d'ells especialitzats en canonades i accessoris (dels quals 2 compatibilitzen les seves tasques de vendes i màrqueting); i 9 delegats de venda especialitzats en registres, vàlvules i sanejament (dels quals 3 compatibilitzen tasques de vendes i màrqueting).

José Luis Solana, director Comercial i de Màrqueting de SGPAM
José Luis Solana, director Comercial i de Màrqueting de SGPAM.

José Luis Solana, director Comercial i de Màrqueting de Saint-Gobain PAM Espanya, assenyalava que amb la nova organització s'ha buscat donar resposta a dues necessitats. D'una banda, “tecnificar l'oferta” aportant al client un interlocutor especialitzat en cadascuna de les gammes de la companyia; i per l'altre, millorar la intercomunicació entre dos departaments claus en qualsevol empresa com és Comercial i Màrqueting.

Innovació en el procés de producció

Segons Thompson Reuters, el Grup Saint-Gobain és una de les 100 signatures més innovadores del món, i això també es reflecteix en Saint-Gobain PAM i, més en concret, a la seva fàbrica de Santander, canalitzant aquesta voluntat innovadora en dues adreces: donant resposta a les noves necessitats que plantegen els clients i aplicant els avanços tecnològics en el desenvolupament de nous productes i en la millora dels processos productius.

Félix Saucedo, director Tècnic de SGPAM
Félix Saucedo, director Tècnic de SGPAM.

Una política d'innovació que a més està lligada al desenvolupament sostenible, fent un ús responsable de les matèries primeres i reduint tot tipus d'emissions i de residus (el 70% dels tubs es fan amb materials reciclats, per exemple).

Saint-Gobain PAM innova igualment en nous processos de control que garanteixin la qualitat de tots i cadascun dels productes que prenen vida a la seva fàbrica. En aquest sentit, Félix Saucedo, director Tècnic de la fàbrica de Saint-Gobain PAM a Santander, ressaltava tres de les últimes iniciatives de la companyia:

1) Prova de pressió unitària: es realitza tub a tub i permet provar la validesa funcional de cadascun d'ells.

2) Sistema integral de mesurament unitari d'espessors: també es realitza en tots els tubs a través d'ultrasons, obtenint de l'ordre de 120 valors.

3) Trazabilidad: identificació unitària de cada tub, de tal forma que a través d'un codi exclusiu se sap com va ser el seu procés de fabricació.

Tots els productes Saint-Gobain PAM es realitzen sota una producció sostenible en els termes definits en el Full de ruta Europa 2020 de la Unió Europea, com demostren les següents dades:

- Saint-Gobain PAM Espanya ha reduït les seves necessitats energètiques un 30% en 15 anys;

- la seva fàbrica de Santander va transformar l'any 2008 més de 200.000 t de ferralla;

- la fàbrica compta amb estufes de recuperació energètica;

- els gasos produïts són utilitzats per impulsar i escalfar altres processos;

- aigua abocat zero: l'aigua usada en els processos es recicla mitjançant una depuradora integrada en la planta de fabricació, disminuint així les necessitats de consum;

- zero residus no valorizados: els productes de fosa dúctil són fàcilment reciclables al final de la seva vida útil; altres residus produïts com l'escòria del forn es reutilitzen en carreteres i prefabricats per a la construcció;

- per al consum de matèria primera s'utilitzen gestors autoritzats segons la legislació espanyola i europea;

- les canalitzacions PAM permeten reutilitzar el sòl natural de les rases;

Empreses o entitats relacionades

Saint-Gobain Pam España, S.A.

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades

REVISTAS

VÍDEOS DESTACADOS

  • Guía de instalación y mantenimiento de Discos de Ruptura

    Guía de instalación y mantenimiento de Discos de Ruptura

TOP PRODUCTS

NEWSLETTERS

  • Newsletter Industria del Agua

    04/09/2024

  • Newsletter Industria del Agua

    24/07/2024

Enllaços destacats

AWA Show2beEcofira - Feria ValenciaProfei, S.L.Smagua - Feria de Zaragoza

ÚLTIMAS NOTICIAS

Empreses destacades

OPINIÓN

ENTIDADES COLABORADORAS

OTRAS SECCIONES

Serveis