Notícies Info Notícies

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a Nanopartículas para la rehabilitación de aguas subterráneas contaminadas

Nanopartícules per a la rehabilitació d'aigües subterrànies contaminades

12/04/2013

12 d'abril de 2013

La Fundació CTM Centri Tecnològic, que forma part de Tecnio -la xarxa que potencia la transferència tecnològica i la innovació empresarial a Catalunya-, ha iniciat el projecte Nanorem (Taking Nanotechnological Remediation Processes from Lab Scale to End User Applications for the Restoration of a Clean Environment). La Fundació CTM assistirà a la primera reunió de treball que tindrà lloc els propers 10-13 d'abril de 2013 a la Universitat de Stuttgart (Alemanya).
En el marc d'aquest projecte, es realitzarà el desenvolupament de diferents tècniques innovadores per a la rehabilitació d'aigües subterrànies contaminades basades en l'ús de nanopartícules de ferro, compostos derivats del ferro i “composites” d'aquestes partícules.

El punt de partida serà desenvolupar noves tècniques de fabricació d'aquests productes basats en les nanopartícules, per fer més rendible el seu ús. L'objectiu del projecte és aconseguir desenvolupar aquestes tècniques i passar d'escala de laboratori a una escala industrial que permeti la seva aplicació en emplaçaments contaminats.

Per determinar l'aplicabilitat en casos reals es realitzessin estudis de mobilitat de les nanopartícules, estudis d'impacte sobre el medi ambient, es desenvolupessin mètodes analítics per a la determinació de les nanopartícules i eines de modelització per simular la mobilitat i interacció de les nanopartícules amb els contaminants. Aquests estudis permetran escalar i conèixer els riscos associats a l'ús de les nanopartícules per a aquesta aplicació i la sostenibilitat de la solució adoptada enfront d'altres tecnologies.

Els productes desenvolupats s'aplicaran en casos d'estudi pilot en tota Europa (Txèquia, Suïssa, Polònia, Israel, Hongria i Espanya), consistents en aqüífers contaminats principalment per compostos orgànics halogenats, derivats del petroli i metalls. Els resultats del projecte seran presentats a representants de les administracions i grans empreses, i permetran l'aplicació dels productes al mercat.

Nanorem és un projecte a gran escala finançat per la UE (programa FP7) que va iniciar la seva marxa l'1 de febrer de 2013 i està integrat per 27 socis de diferents països. El projecte té una durada de 4 anys.

Participació de la Fundació CTM Centri Tecnològic

La Fundació CTM Centri Tecnològic i la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC), participen en el projecte a través de l'Àrea de Tecnologia Ambiental i de l'Àrea de Processos de Conformat. Els estudis de l'Àrea de Processos de Conformat se centren primer en la fabricació de nanopartícules de ferro a partir de processos de mòlta i trituración, i segon en l'estabilització de les solucions aquoses de nanopartícules. La tasca de l'Àrea de Tecnologia Ambiental se centra en l'estudi de la reactivitat de les nanopartícules i la seva aplicació en l'eliminació de contaminants (orgànics halogenats i metalls pesats) a escala de laboratori.

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades

REVISTAS

VÍDEOS DESTACADOS

  • Guía de instalación y mantenimiento de Discos de Ruptura

    Guía de instalación y mantenimiento de Discos de Ruptura

TOP PRODUCTS

NEWSLETTERS

  • Newsletter Industria del Agua

    04/09/2024

  • Newsletter Industria del Agua

    24/07/2024

Enllaços destacats

AWA Show2beEcofira - Feria ValenciaProfei, S.L.Smagua - Feria de Zaragoza

ÚLTIMAS NOTICIAS

Empreses destacades

OPINIÓN

ENTIDADES COLABORADORAS

OTRAS SECCIONES

Serveis