Notícies Info Notícies

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a Necesidades, retos y nuevos mercados en la gestión del agua centrarán ChemH20
Organitzat per Anque i Dechema debatrà, durant dos dies, sobre la situació del sector, les noves necessitats, tecnologies i innovacions disponibles i en desenvolupament en un sector imprescindible per a la competitivitat de la indústria europea

Necessitats, reptes i nous mercats en la gestió de l'aigua centraran ChemH20

Redacció Interempresas04/04/2013
L'Associació Nacional de Químics d'Espanya (Anque) i la seva homòloga alemanya Dechema organitzen els dies 1 i 2 d'octubre a Madrid la Conferència ChemH20. El tema escollit per a aquesta cita, primera de moltes unes altres que desenvoluparan ambdues institucions en col·laboració, de forma alterna a Espanya i Alemanya, és l'aigua.

L'aigua és vital per a la sostenibilitat i la competitivitat de la indústria europea i l'economia en general. La conferència destacarà “el paper essencial de la ciència química i de la seva indústria en l'impuls de l'evolució futura de la gestió sostenible de l'aigua”, afirma Eloy García Calvo, director d'Imdea-Aigua, doctor en Química Industrial per la Universitat Complutense de Madrid i president del Comitè Tècnic.

Imagen

La trobada compta amb el suport dels principals programes i plataformes europees en matèria d'aigua – i4water, ChemWater, 7Programa Marco, SusChem i WssTp- així com del Fòrum Química i Societat i la Federació Empresarial de la Indústria Química, Feique.

Per fer front als reptes actuals i futurs, la innovació és la clau. “La conferència se centrarà en ella, així com en la conciliació dels avanços en el coneixement d'avantguarda amb aplicacions reals”, assenyala Willi Meier, representant de Dechema i membre del Comitè Organitzador al costat del seu col·lega Thomas Track i Carlos Negre, representant d'Anque i catedràtic de la Universitat Complutense de Madrid.

La Conferència es desenvoluparà durant dos dies i inclourà al seu programa temis relacionats amb l'aigua com a recurs: el mercat, els reptes, les oportunitats i les necessitats tecnològiques futures; Tecnologia Química i Química per al cicle de l'aigua municipal i industrial: regeneració, reutilització i dessalinització; entre uns altres.

Química i Aigua: Una relació necessària

El sector de l'aigua i el químic tenen una estreta relació i junts han de trobar “solucions als reptes del nou cicle integral de l'aigua, innovant, vigilant la qualitat de les aigües, restaurant rius, potenciant la utilització de recursos alternatius basats en noves tecnologies aplicades a la gestió sostenible dels recursos hídrics en la qual Espanya és referent”, assenyala Carlos Negre.

I afegeix sobre la importància de la professió per al desenvolupament del sector: “La indústria química ha de proveir de solucions als problemes ambientals, amb la finalitat d'aconseguir el desenvolupament sostenible”.

A Europa hi ha 70.000 operadors en el sector de l'aigua, que empren a 600.000 treballadors. Les seves inversions en infraestructures ascendeixen a 33.000 milions anuals en els seus més de 3.500.000 km de canonades de xarxes de distribució, 2.500.000 km en sanejament i més de 70.000 estacionis depuradores d'aigües residuals.

Europa és també una potència química. Amb 29.000 instal·lacions químiques, empra 1.200.000 treballadors i té un volum de negoci de 465.000 milions d'euros a l'any. A Espanya, el sector està integrat per més de 3.000 empreses, que generen un 11% del PIB i més de 500.000 llocs de treball; és capdavanter en inversió en R+D+i i primer en inversió en protecció del medi ambient. Suposa un element essencial per mantenir l'economia del país, sent el segon sector més exportador (més del 50% de la seva producció es destina a l'exportació).

Empreses o entitats relacionades

Asociación Nacional de Químicos e Ingenieros Químicos de España

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades

REVISTAS

VÍDEOS DESTACADOS

  • Guía de instalación y mantenimiento de Discos de Ruptura

    Guía de instalación y mantenimiento de Discos de Ruptura

TOP PRODUCTS

NEWSLETTERS

  • Newsletter Industria del Agua

    18/09/2024

  • Newsletter Industria del Agua

    04/09/2024

Enllaços destacats

AWA Show2beProfei, S.L.Smagua - Feria de ZaragozaEcofira - Feria Valencia

ÚLTIMAS NOTICIAS

Empreses destacades

OPINIÓN

ENTIDADES COLABORADORAS

OTRAS SECCIONES

Serveis