Notícies Info Notícies

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a Afre alerta del uso desproporcionado del agua en España
Cada espanyol consumeix de mitjana uns 2325 metres cúbics d'aigua a l'any, l'equivalent a una piscina olímpica

Afre alerta de l'ús desproporcionat de l'aigua a Espanya

Redacció Interempresas08/03/2013
Des del convenciment que de la mà de l'estalvi d'aigua vindrà també el creixement econòmic i sota el lema Estalviar per créixer, la Associació d'empreses de Tecnologia Espanyola d'Aigua (AFRE) convida a l'Administració i a la Societat a reflexionar sobre l'estalvi i l'ús eficient de l'aigua. “La sostenibilitat és avui el futur i és ja rendible”, afirma Miguel López, director de l'associació.

“Sent el nostre país un dels referents mundials en gestió eficient de l'aigua, ens falta bastant camí per recórrer en el tema de l'estalvi”, contínua dient el director d'AFRE. Espanya compta amb una de les petjades hídriques [1] més altes del món, amb un consum de 2325 metres cúbics per persona a l'any, una quantitat molt per sobre de la mitjana (1240 metres cúbics), que ens allunya de països molt industrialitzats com Japó o Regne Unit, que estan per sota d'ella. Així mateix, l'extracció total d'aigua dolça per càpita[2] a Espanya computant tots els usos és de 699 metres cúbics, una xifra també elevada.

Imagen

Per poder reduir el nostre consum és necessari involucrar al conjunt de la societat. D'aquesta forma, podríem arribar a aconseguir fins a un 35% d'estalvi d'aigua. Est és l'objectiu de l'Estratègia 2020: Smart Water Tecnologies d'AFRE, que persegueix la generalització de les tecnologies estalviadores de l'aigua, les smart water tecnologies.

Immersos en una profunda crisi econòmica, només trobarem la inversió necessària per a la reactivació del mercat de les tecnologies de l'aigua i la creació d'ocupació en el propi estalvi que protagonitzin les empreses i usuaris de l'aigua en els diferents sectors econòmics. “Som tots nosaltres els que hem de fer que les coses funcionin millor”, assenyala Xavier Torras, brand and communication director de Roca, qui apunta directament a la falta de conscienciació i informació de part de la societat i aporta dades com que 2.500 milions de persones al món no disposen encara d'aigua potable i altres 1.500 milions de persones no tenen fàcil accés a ella. En aquesta línia es manifesta també Antonio R. Díaz, director general del Parc Científic de Madrid: “A nivell mundial queda molt treball que fer en la gestió i tractament eficient de l'aigua. Les empreses que decideixin apostar per desenvolupar tecnologies i solucions sostenibles a aquest problema compten amb un mercat global on expandir el seu negoci”.

A més, també són necessàries mesures com els 'plans renove', dutes a terme ja en altres sectors. Un repte tan important com l'estalvi i ús eficient de l'aigua del que depenen tantes generacions en el futur, no pot quedar al marge d'ajudes públiques i privades. Els Planes d'Incentius a Tecnologies Eficients de l'Aigua (Planes PITEA) seran una de les peticions per part de l'associació a l'administració pública.

En el marc de l'estratègia, s'inclou també un pla d'acció que promogui la inversió en R+D+i i la internacionalització de les nostres empreses, com a via per seguir desenvolupant-se donades les condicions adverses que troben al nostre país.

D'altra banda, i en la mateixa línia d'actuació que proposa AFRE, la formació adquireix també un caràcter rellevant. Per això, universitats, empreses i escoles de negocis s'han unit per engegar l'Escola de l'Aigua-Escola de Negocis de l'Aigua (EA-ENA). “L'EA-ENA pretén consolidar el camp específic de l'aigua amb cursos més especialitzats i professionalitzats”, diu Ignasi Rodríguez-Roda, coordinador del Campus d'Excel·lència Internacional d'Euromediterráneo del Turisme i l'Aigua (i-MTA).

L'EA-ENA es podrà en marxa a la fi del proper mes de setembre i disposarà d'una àmplia oferta formativa dirigida a directius, executius i emprenedors del sector de l'aigua, així com a la formació de professionals i tècnics en la gestió intel·ligent de l'aigua en els diferents sectors i activitats econòmiques.

[1] Petjada hídrica: Volum total de de aigua dolça usat per produir els béns i serveis consumits per una persona.

[2] Extracció d'aigua dolça per càpita: Volum mitjà d'aigua dolça per persona usat en un país computant tots els usos (municipal, industrial i agrícola).

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades

REVISTAS

VÍDEOS DESTACADOS

  • Guía de instalación y mantenimiento de Discos de Ruptura

    Guía de instalación y mantenimiento de Discos de Ruptura

TOP PRODUCTS

NEWSLETTERS

  • Newsletter Industria del Agua

    18/09/2024

  • Newsletter Industria del Agua

    04/09/2024

Enllaços destacats

AWA Show2beEcofira - Feria ValenciaProfei, S.L.Smagua - Feria de Zaragoza

ÚLTIMAS NOTICIAS

Empreses destacades

OPINIÓN

ENTIDADES COLABORADORAS

OTRAS SECCIONES

Serveis