Notícies Info Notícies

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a Fira de Sant Josep relanza su área agroalimentaria, con más expositores y superficie ocupada
El certamen presenta una agenda de fins a 18 activitats paral·leles entre jornades i actes

Fira de Sant Josep rellança la seva àrea agroalimentària, amb més expositors i superfície ocupada

Redacció Interempreses11/03/2010

11 març 2010

Del 19 al 21 de març, la 138. Fira de Sant Josep obre les seves portes amb els millors auguris per a aquesta edició. Pel que fa a xifres de participació, el certamen convoca prop de 300 expositors, superant els 271 de l'any 2009. Una de les novetats d'aquesta edició és l'ampliació del sector agroalimentari present al recinte firal de Fira Mollerussa. A la quinzena d'expositors d'altres anys, situats al pavelló 125 Aniversari, s'afegiran una vintena de productors amb venda directa, que s'ubicaran en una carpa nova de 600 metres quadrats.
Vista d'un dels pavellons firals, on s'ubiquen complements d'agricultura i ramaderia, entitats, agroalimentació i multisectorial...
Vista d'un dels pavellons firals, on s'ubiquen complements d'agricultura i ramaderia, entitats, agroalimentació i multisectorial.

La Fira de Sant Josep 2010 obre les seves portes com 'reflex' del optimisme que envaeix el sector, tot i la conjuntura econòmica. Així, el certamen supera la participació de l'any anterior, apropant-se als 300 expositors. Com a novetat, la fira incrementa el seu apartat dedicat al subsector agroalimentari, atorgant-li un major espai d'exposició a mesura que ha augmentat el nombre d'expositors. Al conjunt de participants d'altres edicions, uns 15, localitzats al pavelló 125 Aniversari, es sumen una vintena de productors amb venda directa que es situaran en una carpa de 600 metres quadrats, instal darrere dels pavellons firals. La col·locació d'aquesta carpa implica una ampliació de la superfície ocupada de la Fira Sant Josep. Pel que fa al perfil d'expositors que acudeixen a la fira, cal destacar l'increment de la participació, per part de professionals procedents de fora de Catalunya, ja siguin d'altres comunitats autònomes, com d'altres països. A Espanya, la distribució de participants, en funció de les zones, és de prop d'un 16%, de punts com Aragó, Ciudad Real, Madrid, Múrcia, Granada, Càceres o Sòria.

La fira incrementa la seva apartat dedicat al subsector agroalimentari, atorgant-li un major espai d'exposició a mesura que ha augmentat el nombre d'expositors
Vista del Saló de l'Automòbil que es localitza en el recinte de les Piscines, en el marc de la Fira Sant Josep
Vista del Saló de l'Automòbil que es localitza en el recinte de les Piscines, en el marc de la Fira Sant Josep.
A la fira assisteixen nombroses personalitats polítiques

Entre els esdeveniments confirmats a la Fira de Sant Josep, cal esmentar la visita d'alguns càrrecs polítics, vinculats al govern autonòmic. Per exemple, el conseller d'Educació, Ernest Maragall, que presideix l'acte de presentació del certamen programat per al dia 19, el conseller de Medi Ambient i Habitatge, Francesc Baltasar, que inaugurarà l'exposició Habitatge / cat, que tindrà lloc el dia 20 i finalment, el conseller de Governació i Administracions Públiques, Jordi Ausàs, responsable de la clausura de la fira el dia 21 de març. Així mateix, Fira Sant Josep rep la visita d'una delegació de la localitat francesa de Saint Gaudens, interessada a conèixer, en directe, aquest certamen.

L'organització aposta per sessions tècniques enfocades a un major nombre de professionals agroramaders

Fira de Mollerussa, ens organitzador de la Fira de Sant Josep, ha ultimat un programa de jornades tècniques i altres activitats que es duran a terme en el marc d'aquesta trobada firal. En concret, l'edició d'enguany prioritza i professionalitza, encara més, les sessions tècniques que major seguiment tenen per part dels professionals del sector agroramader. En conjunt, Fira Sant Josep 2010 ha programat fins a 11 jornades que es complementen amb set activitats més, entre les quals destaquen la Novena Borsa Interpirinenca de Cereals, prevista per al dia 19, o els concursos de conducció de carretons elevadors i el d'operador de grua torre, entre d'altres. En matèria de contingut, algunes de les jornades tècniques més actuals són l'anomenada 'Estratègies de comercialització de productes de qualitat', organitzada pel Servei de Transferència Tecnològica del Departament d'Agricultura, Alimentació i Acció Rural (DAR) i Fira de Mollerussa amb la presència del conseller del DAR, Joaquim Llena, el 18 de març. A tall de cloenda d'aquesta sessió, es presentaran cinc casos d'èxit d'experiències de producció i venda de productes agroalimentaris. Altres jornades incloses en aquest apartat són: 'Habilitats directives clau', on es reflexionarà sobre nous estils de lideratge i direcció d'organitzacions, el proper dia 20, o la titulada 'Aprèn i Emprèn: els reptes d'avui', per al dia 20, on s'abordarà com moure en el nou món de les TIC, internet i altres xarxes com a repte per a qualsevol persona o comunitat. Altres jornades professionals, de plena actualitat són: 'Biocontrol i Biotecnologia: Eines de futur?', El dia 19, o la titulada 'Els centres de gestió de les dejeccions ramaderes: una nova oportunitat', programada també per al dia 19 de març.

En general, les jornades tècniques solen captar bona part del públic assistent a la Fira Sant Josep
En general, les jornades tècniques solen captar bona part del públic assistent a la Fira Sant Josep.

La resta de sessions formatives previstes, en el marc de la 138 ª Fira de Sant Josep, són: 'Jornada Tècnica i demostració de camp. Millora de les aplicacions fitosanitàries en fruiters ', el dia 16 de març;' Consum d'aigua del presseguer sota malles d'ombreig i malles reflectants ', el dia 19;' Regulació de maquinària d'aplicació de purins: programa Apiplur, també per al dia 19 de març; 'la VI Jornada Tècnica de Jardineria i Paisatgisme: ús lúdic de l'aigua i vegetació com a eix d'un projecte', el dia 17; 'L'agricultura a Europa, interaccions amb mercats exteriors', el 19 de març, i ' És viable regar blat de moro gota a gota? ', anunciada per al dia 20 de març.

Conferència de l'escriptora Rosa Regàs, en el marc de la Fira de Sant Josep

'Creació i Compromís' és el títol de la conferència que l'escriptora Rosa Regàs ofereix el 20 de març al teatre l'Amistat de Mollerussa, dins dels actes del Dia de la Comarca. La ponència coincidirà amb la celebració de la Fira de Sant Josep 2010. A més, i dins de l'agenda de la fira, també es durà a terme la Nit de l'Expositor, el dia 19 de març, al restaurant Resquitx. Durant l'esdeveniment, presidit per la directora general d'Agricultura i Ramaderia de la Generalitat de Catalunya, Rosa M. Cubil, es premiaran als millors d'entre les següents categories: premi especial d'innovació al constructor / expositor de maquinària agrícola i / o ramadera de l'estat; premi d'innovació en maquinària agrícola; premi d'innovació en ramaderia intensiva i premi d'innovació en maquinària o instal·lacions agroindustrials. El concurs té com a objectiu destacar i reconèixer les novetats tècniques exposades, i facilitar la seva difusió en el sector agrari.

L'escriptora Rosa Regàs participarà en una conferència coincidint amb la Fira Sant Josep 2010
L'escriptora Rosa Regàs participarà en una conferència coincidint amb la Fira Sant Josep 2010.

Empreses o entitats relacionades

Sant Josep - Fira de Mollerussa

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades

REVISTAS

VÍDEOS DESTACADOS

  • ¿Todavía no nos sigues en Youtube? New Holland España. Campus 4.0

    ¿Todavía no nos sigues en Youtube? New Holland España. Campus 4.0

TOP PRODUCTS

NEWSLETTERS

  • Newsletter Agrícola

    16/09/2024

  • Newsletter Agrícola

    12/09/2024

Enllaços destacats

III Congreso Gestión Sostenible del SueloSant Miquel-2024AWA Show2beNebext - Expo AgritechFima Ganadera - 2025

ÚLTIMAS NOTICIAS

Empreses destacades

OPINIÓN

OTRAS SECCIONES

Serveis