Notícies Info Notícies

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a La cubierta para depósitos de estiércol, cada vez más importante
Reck Technik ha desenvolupat un sistema que produeix una capa flotant natural de palla

La coberta per a dipòsits de fem, cada vegada més important

Redacció Interempreses23/03/2009

23 març 2009

Per prescripcions legals augmenta la importància de cobertes per dipòsits oberts. Les molèsties d'olor per gasos d'escapament dels fems i la pèrdua d'amoníac, per tant un nitrogen valuós, poden ser reduïdes considerablement amb un tancament d'amoníac i d'olor format de palla com 'tapa'.

L'especialista de batedores de fem Reck Technik ha desenvolupat un procediment que produeix una capa flotant natural de palla. Amb aquesta 'tapa' es poden reduir molèsties d'olor fins a un 90%. Un altre benefici agradable és la reducció de les emissions d'amoníac. Un 85% menys d'amoníac arriba a l'aire per influències de clima com per exemple el vent i la radiació solar. Així el fem com a adob de la pròpia granja esdevé encara més valuós, reduint-se la compra d'adobs minerals.

Mecanisme tallant d'hèlix de Reck Technik
Mecanisme tallant d'hèlix de Reck Technik.

Un procés natural

Durant l'agitació amb la batedora Reck amb un mecanisme tallant de gran rendiment, s'agrega palla (també petites bales de palla) en el dipòsit de fems que és aspirada a l'hèlix de la batedora. Allà el mecanisme tallant l'arrossega i s'esfilagarsa en peces d'aproximadament 5 a 7 centímetres de llarg.

Aquestes fibres de palla fan pujar a la superfície i s'enganxen. Així es forma una capa flotant densa i elàstica que ni el vent ni la radiació solar la pot aixecar. En agitar la coberta de palla tallada es barreja amb el fem líquid i s'homogeneïtza. El purí es pot escampar sense obstruccions.

Coberta de palla que forma una capa flotant densa i elàstica
Coberta de palla que forma una capa flotant densa i elàstica.

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades

REVISTAS

VÍDEOS DESTACADOS

  • ¿Todavía no nos sigues en Youtube? New Holland España. Campus 4.0

    ¿Todavía no nos sigues en Youtube? New Holland España. Campus 4.0

TOP PRODUCTS

NEWSLETTERS

  • Newsletter Agrícola

    16/09/2024

  • Newsletter Agrícola

    12/09/2024

Enllaços destacats

Sant Miquel-2024AWA Show2beIII Congreso Gestión Sostenible del SueloFima Ganadera - 2025Nebext - Expo Agritech

ÚLTIMAS NOTICIAS

Empreses destacades

OPINIÓN

OTRAS SECCIONES

Serveis