Info

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a Más potencia con menos consumo: Caterpillar responde con éxito a este gran desafío tecnológico
Caterpillar presenta els seus últims productes i serveis al seu Centre de Formació i Demostracions de Màlaga

Més potència amb menys consum: Caterpillar respon amb èxit a aquest gran desafiament tecnològic

David Muñoz01/07/2013

Durant anys, Caterpillar, com a referent en el sector de la maquinària de construcció i obres públiques, ha sorprès al mercat amb models cada vegada més potents, confortables i fiables. Però en aquests últims temps ha volgut donar una altra volta de rosca a la seva vocació innovadora treballant en el desenvolupament de nous equips que no només segueixin millorant els citats paràmetres, sinó que a més ho facin reduint el consum de combustible i, per tant, els costos operatius. Tres clars exemples del bon treball realitzat per Cat en aquest sentit es van poder veure en la jornada per a la premsa que va organitzar la companyia el passat 26 de juny en les seves instal·lacions de Màlaga, amb la nova excavadora híbrida 336I H, la pala carregadora 988K i el tractor de cadenes D6K2.

Al llarg dels últims anys, Caterpillar, com assenyalava a Màlaga la seva directora de Màrqueting per a la divisió de Construcció i Infraestructures, Kristin Girard, s'ha embarcat en una intensa travessia tecnològica destinada a millorar l'eficiència en el consum de les seves màquines, optimitzar el control i guiat de les mateixes i perfeccionar la gestió de les flotes a través de la telemàtica. Els resultats no s'han fet esperar i durant tot aquest temps han estat nombrosos els llançaments de Caterpillar que, a més d'avançar notablement en conceptes fonamentals en aquest mercat com són el confort, la productivitat o el respecte mediambiental, han aconseguit alguna cosa que fins a no fa molt semblava una quimera, augmentar el rendiment de les màquines reduint el consum de combustible, és a dir, s'ha aconseguit incrementar la rendibilitat per als propietaris d'un equip Caterpillar.

El Centre de Formació i Demostracions amb el qual explica Caterpillar a Màlaga va acollir la presentació a la premsa de les últimes novetats...
El Centre de Formació i Demostracions amb el qual explica Caterpillar a Màlaga va acollir la presentació a la premsa de les últimes novetats.

Conseqüentment, aquesta forta aposta per la innovació està provocant que la marca Caterpillar es revalorice cada vegada més al mercat, com queda evident en l'últim estudi de la consultora especialitzada en branding Interbrand, que ja atorga a la signatura Caterpillar un valor proper als 6,3 bilions de dòlars, amb un increment respecte a l'any passat del 13%.

Herwing Peschl, director de Màrqueting de la divisió de Construcció i Infraestructures de Caterpillar per a la zona EAME, destacava en la roda de premsa com aquesta vocació innovadora de la companyia té el seu principal reflex en la pròpia obra (‘the proof is in the dirt – la prova està a la terra’), amb el llarg llistat de nous productes que s'han anat presentant durant els tres últims anys: 11 en 2011, 64 en 2012 i 11 en la Bauma 2013 (explicant només les introduïdes per aquesta divisió), caracteritzades totes elles per introduir noves tecnologies per a l'estalvi de combustible.

Un moment de la presentació realitzada per Herwing Peschl...
Un moment de la presentació realitzada per Herwing Peschl, director de Màrqueting de la divisió de Construcció i Infraestructures de Caterpillar per a la zona EAME.

Conscient a més de les diverses necessitats que presenten els clients segons la seva ubicació geogràfica, Caterpillar ha estat capaç de llançar línies de producte diferenciades (LRC/HRC) i ajustades a aquests requeriments. Per exemple, per a les regions d'Àfrica, Orient Mitjà i CIS (Rússia i antigues repúbliques soviètiques), ha llançat models com la pala 986H, el tractor de cadenes D6R, l'excavadora 340DL o la motoniveladora 120K, amb nivells d'emissions no tan ajustats com els quals s'exigeixen a Europa o EUA, destinats sobretot a facilitar el treball dels operaris i amb un fort enfocament en la durabilitat i el manteniment. Per contra, per als mercats més madurs, Caterpillar basa la seva estratègia en la incorporació de la més moderna tecnologia destinada a reduir el consum i les emissions i a augmentar els nivells de confort i operativitat. Tres clars exemples d'aquesta segona línia de treball es van poder veure a Màlaga amb la nova excavadora 336 I H, la nova pala 988 K i el nou tractor de cadenes D6K2.

Per tot el que s'ha dit, sembla evident que un objectiu clau en la labor que realitzen actualment els enginyers de Caterpillar és el de la reducció del consum de combustible. Fruit de la recerca del seu departament de R+D s'han aconseguit significatius avanços en aquesta matèria com la manera d'operació ‘Ressò mode’, la tracció elèctrica o el tren de potència avançat XE. A més, s'ha aconseguit tota una fita tecnològica amb l'excavadora híbrida 336I H, amb valors operatius únics al mercat.

Tot això fa que màquines com la pala 988K o el tractor de cadenes D6K2 ofereixin estalvis de combustible de fins al 20 i el 25% respectivament, en comparació dels models de les sèries anteriors.

Ken Gray, responsable global de productes de la línia de grans excavadores hidràuliques en l'Excavation Division de Caterpillar...
Ken Gray, responsable global de productes de la línia de grans excavadores hidràuliques en l'Excavation Division de Caterpillar.

Però és que a més d'en els productes en si, Caterpillar també s'ha proposat ser innovador en els sistemes associats a aquestes màquines, com per exemple amb els seus nous dispositius de control i guiat, capaços d'atorgar al propietari d'una màquina Cat significatius increments en productivitat, en estalvi de costos operatius, en qualitat de treball i en seguretat en l'obra. També són destacables els avantatges aportats pel sistema de gestió de flotes ‘Product Link’, amb el qual el propietari d'un equip Cat pot controlar i monitorizar tots els paràmetres funcionals, localitzar a tot moment la seva màquina i reduir el risc de robatori, entre molts altres beneficis.

Excavadora híbrida 336I H

La nova excavadora Cat 336I H es basa en un innovador sistema ‘híbrid hidràulic’ que estalvia combustible i que és capaç de captar i reutilitzar l'energia. Així doncs, el resultat és una major eficiència del combustible, un 50% més que les 336D. Els avantatges inclouen a més la reducció de les emissions de gasos de fuita i una petjada de carboni també menor; tot això sense afectar a la producció, la fiabilitat, la resistència o a la seva capacitat en totes les aplicacions.

L'excavadora 336I H es va presentar a l'octubre de 2012, si ben no es va obrir el termini de comandes fins al passat mes de febrer (els enviaments de màquines de fàbrica van començar en el mes de març). Segons Ken Gray, responsable global de productes de la línia de grans excavadores hidràuliques en l'Excavation Division de Caterpillar, els clients han mostrat un tremend entusiasme per la 336I H des del dia de la seva presentació. Gray afirmava: “L'interès dels clients no té precedents. No només s'estan dirigint als distribuïdors Cat per obtenir més informació sobre la 336I H, sinó que ja s'estan realitzant comandes. De fet, rebem la nostra primera comanda signada el 17 d'octubre, l'endemà a la presentació”.

Nova excavadora híbrida 336I H

Nova excavadora híbrida 336I H.

Gray també explicava que els clients desitgen conèixer els plans de Caterpillar quant a l'aplicació de la tecnologia híbrida en altres excavadores: “Estem rebent moltes preguntes sobre quines altres models estaran disponibles com a híbrids, i quan. Encara que no vaig a revelar tota la nostra estratègia sobre productes híbrids, sí diré que tenim en perspectiva dos models híbrids hidràulics addicionals: la 336F H i la 336D H”.

Per aconseguir estalvi de combustible, el disseny de la 336I H és relativament senzill, basat en tres pilars tecnològics: 1) Estalvi de combustible amb la gestió de la potència del motor mitjançant la bomba electrònica programable estàndard (ESP) Cat, 2) Optimització del rendiment mitjançant la gestió de les restriccions per mitjà de la vàlvula del patentat sistema de control adaptatiu (ACS) Cat 3) Reutilització de l'energia mitjançant el sistema de gir híbrid hidràulic que conserva l'energia del fre de rotació de l'estructura superior de l'excavadora en els acumuladors i l'allibera per accelerar el gir.

Els clients poden esperar que la 336I H consuma un 25% menys de combustible que la 336I estàndard i una millora fins a un 50% en l'eficiència del combustible comparada amb la 336D en una gran varietat de condicions de treball. Els tres pilars tecnològics, conservació, optimització i reutilització, s'integren per maximitzar l'estalvi de combustible en una gran varietat d'aplicacions. La recuperació de la inversió inicial d'una 336I H per part dels clients depèn precisament dels preus del combustible, de les seves aplicacions específiques i del nombre d'hores que la màquina funciona a l'any. Tenint en compte els preus actuals del combustible i una aplicació de gran producció per una 336I H, Caterpillar calcula de forma objectiva que els clients poden recuperar la inversió en un model d'excavadora híbrida en un termini mínim d'un any, i de 18 mesos en circumstàncies normals.

José Miguel González (cambra per l'esquerra), del departament de Màrqueting de Barloworld Finanzauto...
José Miguel González (cambra per l'esquerra), del departament de Màrqueting de Barloworld Finanzauto, al costat dels representants de la premsa tècnica espanyola convidats a la jornada de Màlaga.

Pala carregadora 988K

La nova 988K marca el 50 aniversari de la 988 i ho celebra oferint un rendiment fiable i rendible per a clients de tot el món. Dissenyada com una eina de càrrega optimitzada pels dúmperes Cat de construcció i mineria, la 988K compta amb un renovat varillaje de pala, configuracions de motor aptes per a tothom, modificacions en el sistema de transmissió, una cabina redissenyada i millores en matèria de seguretat i facilitat de servei. La 988K es basa en les característiques d'excel·lència de models anteriors per establir nous estàndards que beneficiaran als clients.

Nova pala carregadora 988K
Nova pala carregadora 988K

La 988K compta amb el motor Cat C18 Acert, disponible en versió Tier 4 Final/Stage IV (amb una reducció catalítica selectiva per controlar les emissions d'òxid de nitrogen) i en versió Tier 2/Stage II, per a les regions amb normatives més laxes. El control electrònic del combustible garanteix un rendiment i resposta d'acceleració òptims, i proporciona una eficiència del combustible amb fins a un 20% de millora en comparació de la 988H. La 988K presenta un consum de combustible més reduït gràcies al sistema Ressò Mode (d'acceleració ajustable), al sistema automàtic de parada del motor en funcionament en buit i de reducció al funcionament en buit/represa. La seva major eficiència del combustible i les seves menors emissions permeten reduir significativament la seva petjada de carboni.

L'optimitzat varillaje de barra en Z patentat substitueix al disseny de ploma senzilla de la 988H i augmenta la versatilitat de la 988K en aplicacions subterrànies i en pedreres petites. El seu renovat disseny de braços d'elevació d'acer massís en configuració estàndard o d'elevació alta, redueix l'altura de la màquina a la màxima elevació encara que augmenta l'altura lliure de descàrrega. El seu disseny també redueix la longitud de la màquina, la qual cosa augmenta la seva maniobrabilitat. El nou varillaje funciona amb els duradors i precisos cullerots de la sèrie de rendiment (Cat Performance Sèries) per augmentar el potencial de producció.

El lloc de l'operador totalment renovat inclou el sistema de gestió d'informació vital (VIMS) Cat de propera generació, que ofereix encara més capacitats, entre les quals s'inclouen la provisió de dades del consum de combustible en temps real i de l'eficiència del combustible (material carregat per unitat de combustible) en una pantalla tàctil interactiva. Els nivells de so de la cabina s'han reduït considerablement fins a 71,1 dB(A) (en comparació dels 74,2 dB(A) de la 988H), i el sistema de control de la temperatura de la cabina és automàtic i variable de forma contínua.

Tractor de cadenes Cat D6K2

El nou tractor de cadenes Cat D6K2 ofereix uns resultats d'anivellació d'acabat inigualables i un menor consum de combustible. La nova funció de control de fulla estable empra una tecnologia que complementa l'acció de control de fulla de l'operador i ho converteix en “el millor tractor d'anivellació d'acabat del sector”. Les maneres Ressò, tant en marxa avanci com a en marxa enrere, redueixen el consum de combustible fins a un 22% en funció de les aplicacions amb la finalitat de reduir els costos d'operació. El nou D6K2 utilitza el potent motor Cat C6.6 Acert, que compleix les normatives sobre emissions Stage IIIB i Tier 4 Interim. Els models K2 compten amb una transmissió hidrostàtica amb control de tracció, que redueix el resbalamiento de les cadenes amb càrrega màxima. Unes noves fulles més amples permeten aconseguir una major superfície en una sola passada i proporcionar una millora de la productivitat fins al 8% en aplicacions de construcció d'una frega. Un nou angle d'atac d'ajust manual permet que l'operador controli l'avanç i reculada de l'angle d'atac de la fulla per a una màxima productivitat en diferents condicions del material.

Nou tractor de cadenes Cat D6K2
Nou tractor de cadenes Cat D6K2

Els models K2 combinen aquestes noves característiques amb el disseny bàsic provat en camp dels models anteriors K Family, un disseny que inclou un control d'adreça monopalanca, un ampli lloc de l'operador amb aire condicionat estàndard i control monopalanca de la fulla inclòs en cabina, una cadena segellada i lubricada Cat (S<) o tren de rodatge Cat SystemOne per obtenir els menors costos per hora del tren de rodatge. El D6K2 es beneficia de les millores del tren de rodatge recentment introduïdes en el model D6K. La combinació de vuit corrons inferiors i dos corrons superiors permet una conducció més suau i unes funcions d'anivellació amb millor acabat a major velocitat.

Per a una major productivitat i uns treballs d'anivellació i contorn més eficients, el model D6K2 pot equipar-se amb el sistema Cat AccuGrade opcional per a un control automatitzat de la fulla. AccuGrade pot emprar sistemes làser, d'estació de seguiment o de posicionament per satèl·lit com a font de guia.

Cat Grade Control

Amb l'objectiu d'aportar un major grau de productivitat en els treballs en els quals participen les màquines Caterpillar, la companyia també innova en sistemes tecnològics avançats com el Cat Grade Control, el qual, com assegurava a Màlaga Kjeld Jespersen, director de Tecnologies de Construcció en Caterpillar per a la zona EAME, permet millorar els temps d'execució, reduir el consum de combustible, incrementar la precisió de les operacions, augmentar la seguretat en l'obra i facilitar l'ús de les màquines.

Demostració de treballs realitzats amb el Cat Grade Control
Demostració de treballs realitzats amb el Cat Grade Control.

D'acord a estudis realitzats per la companyia, la implementació del Cat Grade Control pot suposar increments en la productivitat propers al 35%, una reducció en el consum de combustible del 13% i l'ocupació de moltes menys hores de treball en operacions d'anivellació o zanjeo.

L'ocupació del Cat Grade Control resulta molt senzill. La màquina porta incorporada una sèrie de dispositius (receptor de làser, cilindre de posició, sensors, etc.) i en la cabina l'operador disposa d'un display integrat que li informa de diferents paràmetres operatius (sense obstruir la visibilitat), així com d'uns avançats joysticks que disminueixen els moviments necessaris per manejar l'equip.

Product Link
Product Link.

Solucions Caterpillar per a la gestió de flotes

Tan important o més que la màquina és el servei que ofereix al client el distribuïdor d'aquest producte. Per això, Caterpillar i la seva xarxa de distribuïdors (Barloworld Finanzauto en el cas d'Espanya) han treballat també intensament a ampliar la seva oferta de serveis, adaptant-los a tots i cadascun dels requeriments dels seus clients. En aquest sentit, Isidro Arosemena, director de Solucions de Gestió de Maquinària per a la zona EAME en Caterpillar, va desglossar en la roda de premsa els cinc nivells que ja pot oferir aquesta companyia a través del que denomina ‘Cat Equipment Management Solutions’. Aquesta és una iniciativa de màrqueting a nivell global que proporciona solucions de servei escalables, des d'un accés bàsic a informació fins a solucions completament integrals:

  • Nivell 1- Access: Accés a informació valuosa de l'equip.
  • Nivell 2 - Inform: Informació sobre com emprar dades importants que aporten les màquines.
  • Nivell 3 - Advise: Consells sobre com i quan mantenir/reparar els equips.
  • Nivell 4- Support: Solucionis postvenda per realitzar de forma puntual i convenient el manteniment.
  • Nivell 5 - Manage: Gestió proactiva del manteniment i de les reparacions.

A través d'aquests serveis, Caterpillar i els seus distribuïdors poden ajudar als seus clients a rastrejar les hores de treball i la localització dels seus equips, monitorizar la disponibilitat i ús dels mateixos, millorar el manteniment de les flotes i reduir els costos operatius.

Empreses o entitats relacionades

Finanzauto, S. A.

Comentaris de l'article/notícia

Nou comentari

Atenció

Los comentarios son la opinión de los usuarios y no la del portal. No se admiten comentarios insultantes, racistas o contrarios a las leyes vigentes. No se publicarán comentarios que no tengan relación con la noticia/artículo, o que no cumplan con el Aviso legal y la Política de Protección de Datos.

Advertencias Legales e Información básica sobre Protección de Datos Personales:
Responsable del Tratamiento de sus datos Personales: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Gestionar el contacto con Ud. Conservación: Conservaremos sus datos mientras dure la relación con Ud., seguidamente se guardarán, debidamente bloqueados. Derechos: Puede ejercer los derechos de acceso, rectificación, supresión y portabilidad y los de limitación u oposición al tratamiento, y contactar con el DPD por medio de lopd@interempresas.net. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar una reclamación ante la AEPD.

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades

REVISTAS

TOP PRODUCTS

NEWSLETTERS

  • Newsletter Agrícola

    09/05/2024

  • Newsletter Agrícola

    06/05/2024

Enllaços destacats

AWA Show2be

ÚLTIMAS NOTICIAS

Empreses destacades

OPINIÓN

OTRAS SECCIONES

Serveis